Üniversitemiz ile NETCAD Yazılım A.Ş Arasında İş Birliği

Üniversitemiz ile ülkemizde teknoloji ve yazılım alanında faaliyet gösteren NETCAD Yazılım A.Ş. arasında iş birliği protokolü imzalandı.Üniversitemiz Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bayram Nazır, Genel Sekreter Yardımcımız Doç. Dr. Rıdvan Şahin, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Serhat Dağ, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Selçuk Alemdağ, Torul Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Hasan Tahsin Bostancı, NETCAD Yazılım şirketi Teknik Hizmetler Direktörü Tunç Emre Toptaş ve İş Geliştirme Uzmanı Murat Öztürk katıldı.NETCAD Teknik Hizmetler Direktörü Tunç Emre Toptaş üniversiteler ve akademisyenlerle çalışmayı çok önemsediklerini belirterek, “Akademisyenlerin bilimsel bilgi birikimini, NETCAD’in Ar-Ge ve yazılım gücüyle birleştirip, elde edilen ürünlerin Türkiye’de fiilen kullanımını gerçekleştiriyoruz. Projeleri yazılıma dönüştürüyoruz. Analiz ve sentez yapıyoruz. Bu açıdan üniversitelerle ve akademisyenlerle çalışmayı çok önemsiyoruz” diye konuştu.
      Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek imzalanan protokole ilişkin görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “Gümüşhane Üniversitesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerinin kalem-kâğıt ilişkisiyle açıklanamayacak derecede kapsamlı bir süreç olduğuna inanarak, bütün fakültelerimizde teknoloji alanında yaşanan gelişmeler doğrultusunda adımlar atıyoruz. Bugün imzaladığımız bu protokolle birlikte akademisyenlerimize ve öğrencilerimize yönelik teknolojik bir çözümü daha hizmetlerine sunuyoruz. Bu iş birliğinin, endüstriye ve uygulamaya yönelik çözüm ve teknoloji üretimine dayalı ortak araştırma geliştirme çalışmalarına, fakültelerimizin farklı bölümleri arasında çalışmaların yapılmasına, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası bilgi ve tecrübelerine katkı sağlayacağına inanıyorum.”Konuşmaların ardından Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile NETCAD yazılım şirketi Teknik Hizmetler Direktörü Tunç Emre Toptaş arasında iş birliği protokolü imzalandı.