Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda Gümüşhane Valiliği ve Gümüşhane İl Müftülüğü iş birliği ile “İnsan Hakları” konulu bir konferans gerçekleştirildi.
Konferansa Gümüşhane İl İnsan Hakları Kurulu temsilcileri ile Üniversitemizin farklı fakültelerinden akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta ilk olarak Gümüşhane İl Müftülüğünde Vaiz olarak görev yapan Mehmet Zeyrek “Bilgi-Ahlak ve Üniversite” isimli sunumu ile söz aldı. Zeyrek konuşmasında bilginin önemine, İslam Medeniyetindeki yerine ve üniversite eğitimi sürecinde sahip olduğu değere değindi. Ayrıca bilginin ahlaka olan yansımasına ve bilgiyi destekleyecek mütemmimlerin insan hakları açısından öneminden bahseden Zeyrek, üniversite öğrencilerinin okudukları bölüm hakkında sahip olmaları gereken farkındalığın ve aldıkları eğitimin insan hakları açısından önemini vurguladı. Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Celal Yeşilçayır da “İnsan Hakları” hakkında bilgilendirici nitelikte bir konuşma yaptı. Doç. Dr. Yeşilçayır konuşmasında insan haklarının tarihsel gelişiminden, ülkemizde ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerinden ve bu sorunların önüne geçebilmek için çözüm önerilerinden bahsederek, toplumsal farkındalığın önemine değindi. Konferans sonrası hem öğretim üyeleri hem de öğrenciler konferanstan yararlandıklarını ifade ettiler.
Konferans, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi’nin konferansta söz alan konuklara ve katılımcılara teşekkürlerini sunması ve ardından program katılımcıları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
İnsan haklarının dünyanın her yerinde eşit şekilde uygulanmasının yolunun eğitimden geçtiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek düzenlenen konferans hakkında şunları söyledi: “Günümüzde devam eden savaşlar, terörizm, mazlum coğrafyalarda insan haklarından mahrum bırakılmış toplumlar gibi başlıklar altında kümelenen sorunlar, sadece bizim ülkemizde değil, tüm dünyada insanlık adına yaşanan olumsuz gelişmelerdir. Bu gibi durumların bilgi ve eğitim eksikliğinden kaynaklandığını görüyoruz. İnsanın en temel hakkı olan ‘yaşama hakkını’ ortadan kaldırmayı hedefleyen böylesi durumların yaşanmaması için insan hakları ihlallerine dair yaptırımların arttırılması ve bu yönde eğitimlerin verilmesi en temel şartlardan birisidir. Bu amaçla da Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ‘İnsan Hakları’ başlıklı konferansa katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.”
- Gösterim 1569
- Toplam 5