Üniversitemizde Yangın Söndürme Tatbikatı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sivil Savunma Uzmanlığı ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü iş birliğinde personelimize yönelik yangın söndürme eğitimi ve yangın tatbikatı düzenlendi.

Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü binası önünde Sivil Savunma Uzmanı Engin Demir ve Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personellerinin sorumluluğunda gerçekleştirilen tatbikatta katılımcılara yangınlar hakkında çeşitli bilgiler verildi. Yangın türleri, yangına müdahale şekilleri, söndürücü madde çeşitleri, yangın söndürme tüpleri ve yangın hortumlarının kullanımı gibi konularda teknik bilgiler veren İtfaiye Personeli Akif Ateş, yangına müdahale şekillerinden de bahsetti. Üniversitemiz birimlerindeki yangın söndürme ekiplerinin katılımıyla düzenlenen eğitim sonrasında tatbikatın uygulamasına geçildi. Uygulamada Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrollü bir şekilde yakılan yangına Üniversitemiz personelleri, eğitmenler kontrolünde yangın söndürme tüpleriyle başarılı bir şekilde müdahale etti.

Sivil savunmanın önemine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybekgerçekleştirilen eğitim hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yangın güvenliği konusunda bilinçlenmek ve eğitimli olmak, hem bireysel hem de toplumsal güvenliği artırmak için büyük önem taşıyor. Bilindiği üzere özellikle yaz aylarında ülkemizde meydana gelen büyük yangınlar büyük tahribatlara ve can kayıplarına yol açmaktadır. Yangınların yayılmasını önlemek ve zararlarını en aza indirmek için hızlı ve etkili müdahale kritik bir rol oynuyor. Bu eğitimler, personelimizin acil durumlarda daha etkin bir şekilde hareket etmesini sağlayarak, ülkemizdeki olası büyük yangınlara karşı daha güçlü bir hazırlık yapmamıza katkıda bulunmaktadır.

Bu vesileyle de Üniversitemiz Sivil Savunma ekiplerini verilen eğitimlerden dolayı tebrik ediyor, Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimize de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”