VI. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Başlıyor

Üniversitemizin paydaşı olduğu ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi ile Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenecek olan VI. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Saraybosna’da başlıyor.

İlki 13-15 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin altıncısı 24-25 Ekim 2024 tarihlerinde Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ev sahipliğinde Hibrit (yüz yüze ve çevrim içi oturumlar) şeklinde gerçekleştirilecek.

Sosyal bilimler alanında çalışan bilim insanlarının ve araştırmacıların buluşması, fikir alışverişinde bulunabilmesi adına sınırlarını sosyal bilimlerin tüm alanlarını kapsayacak genişlikte tutan ve 2019 yılı itibarıyla düzenlenmeye başlanan kongre, COVİD-19 koşullarında verilen ara sonrasında geleneksel olma niteliğini kazanma yolunda ilerlemektedir. Bugüne kadar farklı üniversitelerden sosyal bilimlerin çeşitli alt dallarında çalışanların katılımıyla konu ve kapsam bakımından zenginleşen kongre, bilgi ve tecrübe aktarımı açısından da önemli bir imkân sunmaktadır.
Sosyal bilimler, araştırdığı olguyu tarihi, coğrafi, güncel, ekonomik, siyasal, sosyolojik ve psikolojik boyutlarıyla kavramayı sağlayan akademik disiplinlerden oluşmaktadır. Araştırdığı olgu gibi bilim dallarının da birbiriyle ilişkileri ve katkıları, disiplinler arası çalışmaları gerekli kılmaktadır. Aynı zamanda bu özellik, farklı disiplinlerin katkısıyla sosyal olgunun bütününü anlamaya olanak sağlamaktadır. VI. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde sosyal bilimler çatısı altında farklı disiplinleri bir araya getirerek araştırmacıların araştırma içerikleriyle bilimsel, araştırma sonuçlarıyla ise toplumsal katkısını amaçlamaktadır.

Üniversitemizin de paydaşı olduğu kongre sosyal bilimler alanındaki tüm çalışmalara açık ve uluslararası niteliktedir. Kongrede sunulacak bildirilerin dili Türkçe ve İngilizcedir. Katılımcılar bildirilerini yüz yüze ve çevrim içi sunma olanağına sahiptir.

Geleneksel hale gelen kongre hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Artık geleneksel hale getirdiğimiz ve bu yıl altıncısına iştirak edeceğimiz Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, sosyal bilimler alanındaki en önemli platformlardan biridir. Sosyal bilimler, tarihi, coğrafi, ekonomik, siyasal, sosyolojik ve psikolojik boyutlarıyla toplumsal olguları anlamaya yönelik çalışmalar yapan akademik disiplinler bütünüdür. Kongremizin amacı, bu disiplinlerin kesişim noktalarında bilgi ve tecrübe aktarımını desteklemek ve uluslararası düzeyde bilimsel bir tartışma platformu sunmaktır. Bilim insanlarının, akademik çalışmaları ve araştırma sonuçları ile toplumsal katkı sağlamayı amaçladıkları bu etkinlik, disiplinlerarası etkileşimi teşvik ederek sosyal olguların daha kapsamlı bir şekilde anlaşılmasına katkıda bulunacağına inanıyorum.

Bu yıl Saraybosna Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan kongrenin, hem yüz yüze hem de çevrim içi oturumlar şeklinde hibrit bir formatta gerçekleştirilmesi, küresel ölçekte bilgi ve deneyim paylaşımına da olanak tanıyacak ve katılımcılar arasında etkileşimi artıracaktır. Bu yılki kongrenin, bilgi ve araştırma alanında önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Katılımcılarımızın hem yüz yüze hem de çevrim içi sunum imkanlarından faydalanarak kongremize katkıda bulunmalarını ve bu önemli etkinlikte yer almalarını temenni ediyorum.
Bu vesileyle kongrenin hayırlı olmasını diler, kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen başta ev sahibi Saraybosna Üniversitesi olmak üzere tüm herkesi kutluyorum. Ayrıca çalışmalarıyla kongreye destek verecek olan bilim insanlarımıza da katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
Kongre hakkında detaylı bilgiye https://usbk.gumushane.edu.tr/tr/  adresinden erişilebilmektedir.