Yardım Gönüllülerine Teşekkür Gecesi

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerde zarar gören vatandaşlarımızın barınma sorununa katkı sağlaması için ürettikleri ahşap prefabrik evleri deprem bölgesine gönderen Gümüşhaneli hemşehrilerimiz ve Üniversitemiz personeli için teşekkür gecesi düzenlendi.

Üniversitemiz Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen geceye, Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ahşap prefabrik evlerin yapımına emek verenler ve Üniversitemizde kalan depremzede aileler katıldı.

Düzenlenen teşekkür gecesinde insanlık tarihinin daha önce kaydetmediği ağır bir felaketi yaşadıklarını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, deprem bölgesine yardım elini uzatan herkese teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemiz coğrafyası, bizim unuttuğumuz fay hatlarının zaman zaman harekete geçmesiyle arada bir bizlere deprem gereceğini hatırlatıyor. Ama böylesi boyutlarda gerçekleşen bir depremle ilk kez karşılaşıyoruz. Çok şükür ilk günden itibaren devletimiz, milletimiz el ele bu yaraları sarmaya çalışıyoruz. Gümüşhane insanımızın çok kıymetli yardımseverlik özelliğini ülkemizin herhangi bir köşesinde bir felaket, bir sıkıntı olduğunda hemen işin ucundan tutmak isteğini bu son deprem felaketlerinde de gördük. Valiliğimizin organizasyonuyla AFAD, Kızılay ve Gümüşhane’den hem alanında doğrudan kurtarmaya katkı sağlayacak hem de yardım faaliyetlerini sürdürmek için Gümüşhanelilerimiz deprem bölgesindeydi. Gümüşhane Üniversitesi olarak da geçen yıl Türkiye’de ilk kez AFAD tarafından Kastamonu’da düzenlenen ‘Üniversiteler Arası Arama Kurtarma Yarışması’nda birinci olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü ve Kürtün Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik programı öğrencilerimiz ve hocalarımız sahada büyük işler yaptılar. Diğer taraftan da acaba burada neler yapabiliriz, sorusuna derhal Gümüşhane Sanayi sitemizden Ağaçkakan Mobilya sahibi, çalışanları, Üniversitemizin farklı birimlerindeki akademisyenlerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz orijinal bir fikirle deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulacak alanlardan birisi olan ahşap prefabrik ev üretimine başladılar. Üretilen bu evler taşınıp deprem bölgesi olan Adıyaman’da monte edildi. Bu vesileyle başta Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek olmak üzere bütün Gümüşhane halkımıza desteklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Üniversitemizden başta Rektör yardımcılarımız, genel sekreterimiz, Rektör danışmanlarımız ve dekanlarımız olmak üzere gerek yardım kampanyasına ve gerekse de afet bölgesinde bulunan çalışmalara katılan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Rektörümüzün yaptığı konuşmanın ardından depremzede aileleri Gümüşhane’de misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ise; “Afetin de ötesinde bir felaket, bir kıyamet boyutunda 6 Şubat sabahında büyük bir acıyla sarsıldık. Hepimizin yüreği büyük bir acıyla sarsıldı. O günden bugüne burada misafirlerimiz olarak sizler varsınız. Gümüşhane’mizde yaklaşık 2.000 civarında misafirimiz var. Olayın meydana geldiği ilk günlerde değerli Rektör hocamız buraya Adıyaman’dan, Malatya’dan, Kahramanmaraş’tan ve Hatay’dan sizleri, değerli öğrencilerimizin yakınlarını ve kardeşlerimizi misafir ettiler. Bugün tekrardan sizlerle birlikte olmak bizlere mutluluk, onur ve kıvanç veriyor. Şunu söylemek istiyoruz: Hepiniz kendi evinizdesiniz. Burası sizin eviniz, Gümüşhane sizin ocağınız. Bir nebze de olsa sizin acılarınıza sıkıntılarınıza merhem olabilirsek çok mutlu olacağız. Depremin olduğu ilk günden itibaren değerli Gümüşhaneliler çok değerli bir kardeşlik örneği gösterdiler. Ülkemizin her ilinde olduğu gibi Gümüşhane’mizde de olağanüstü bir gayret ve kardeşlik hikâyesi yazarak o bölgelerdeki kardeşlerimizin acısına nasıl merhem oluruz, derdiyle herkes işin bir ucundan tuttu. Buradaki arkadaşlarımız deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın soğukta kalmaması için çok güzel bir çalışma yaptılar. Üretimini yaptıkları ahşap evleri Adıyaman’a götürdüler. Bugün de Rektör hocamız sağ olsun o dönemde de Üniversitemizin imkânlarını ve atölyesini açarak öğretim üyelerimizin desteğiyle çorbada tuzumuzun olması misali, kardeşlerimiz oraya güzel bir çalışma yapıp götürdüler. Bu vesileyle hem Gümüşhane Üniversitesi Rektörümüze hem çaba sarf eden bütün arkadaşlarımıza ve Gümüşhane’den deprem bölgesine yardım elini uzatan, kardeşliğini göstermek isteyen herkese de ayrı ayrı minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından depremzedelerin barınma sorununa katkıda bulunmak amacıyla ürettikleri ahşap prefabrik evleri Adıyaman’a götürüp montajını yapan ekibe Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ve Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından “teşekkür” belgeleri takdim edildi.

Ahşap prefabrik evlerin yapımına emek veren ve kendilerine “teşekkür” belgesi verilen isimler ise şu şekilde: Oğuzhan TOK, Turan ÖZDEMİR, Yılmaz GÜNDÜZ, Erdal GÜNDEM, Serkan TOKSOY, Bülent ÇELİK, Serhat DOĞAN, Serkan ERYILMAZ, Ali SOYDAŞ, Mesut Gökhan TERZİ, İbrahim ATALAY, Mehmet Emin MUHTAROĞLU, Mehmet Emin YÜCEL, Zekeriya ÇAKICI, Bülent KAYA, Serkan KOÇ, Taner AYVAZ, Ramazan ÇAKICI, Hakan YAPAR, Özcan KARAGÖZ, Ergun ZENGİN, Burak Bünyamin CANLI, Ebubekir SOYDAŞ, Erdem DURDU, Ahmet AKTAŞ, Mümin ÇAKICI, Adem ERGÜN ve Volkan KARAKULLUKÇU.