İrtibat Tel. No : 0456 233 1256

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ

YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE FITNESS SALONU KULLANIM KURALLARI

HAVUZA GİRMEDEN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
·         Yüzme havuzunun derinliği 2.20 m, çalışma havuzunun derinliği 1.40 m’dir.
·         Havuza girmeden en az 1 saat önce yemek yiyiniz.
·         Havuza girmeden önce lütfen tuvalete gidiniz.
·         5 yaşından küçük çocuklar havuza alınmamaktadır.
·         Ayak temizliği başta olmak üzere duşta yıkanınız.
·         Vücudunuzda deri enfeksiyonu, açık yara veya kesikler varsa havuzu kullanmayınız.
·         Havuz çevresine sadece yüzme amaçlı malzemeleri getiriniz.
·         Terliksiz havuz alanına girmeyiniz.
·         Günlük giysiler, ayakkabı, çanta, torba ve benzeri eşyalarla havuz alanına girmeyiniz.
·         Havuz çevresine yiyecek, içecek getirmeyiniz.
·         Kullanıcılar mayo giymek zorundadır. Yüzme amaçlı üretilmiş malzemeler dışında kot pantolon, futbol şortu vs ile havuza girmek yasaktır.
·         Havuza girmek için kullanılan mayonun içine iç çamaşırı giymeyiniz.
·         Havuza bonesiz girmeyiniz.
·         Yüzme bilmeyenlerin havuza girmesi kesinlikle yasaktır.
·         Yetişkin, öğretmen veya cankurtaranın bireysel gözetimi olmaksızın 16 yaş altındaki çocuklar tek başlarına havuza giremezler. Havuz çevresinde bulunan çocukların sorumluluğu velilerine aittir.
·         Deniz malzemelerinin  (deniz topu, deniz yatağı, can simidi, kolluk vb.)  havuza sokulması yasaktır.
    HAVUZU KULLANIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR
·         Havuz çevresinde koşmak, itişmek çevredekileri rahatsız edecek şekilde havuza atlamak kesinlikle yasaktır.
·         Havuza yabancı cisim atmayınız.
·         Kulvarların üstüne oturmayınız,  kulvarlara bastırmayınız.
·         Havuzun çevresinde oturmayınız. Dinlenmek için havuz dışında bulunan dinlenme yerlerini kullanınız.
·         Orta kulvarlar hızlı yüzenlere ayrılmıştır. Bu kulvarların ortasında durmak yasaktır.
·         Havuz kullanımında aksi bir uygulama olmadığı sürece havuzu boylamasına kullanınız.
·         Havuza girmeden önce varsa ağzınızdaki sakızı çöp kutusuna atınız.

GENEL KURALLAR
·         Kullanıcılar mayo ile havuz çevresinden tribüne çıkamazlar.
·         Seyirciler havuz çevresine inemezler.
·         Kullanıcılar görevli kişilerin uyarılarına uymak zorundadır.
·         Şahsi eşya kaybı ve her türlü kaza halinde havuz yönetimi sorumlu değildir.
·         Herhangi bir sağlık sorunu olanların önceden bir doktora danışmaları tavsiye edilir.
·         Havuzda  sorun olabilecek bir sağlık problemi olanların havuza girmeden önce
görevli cankurtaranlara durumlarını bildirmeleri gerekmektedir.
·        Kullanıcıların, havuz içerisinde ve çevresinde kullandıkları malzemelerde meydana
     getirecekleri hasardan kendileri sorumludurlar ve meydana gelecek maddi zararı
     karşılamakla yükümlüdürler.

Yukarıda açıklanan kurallar güvenliğiniz içindir.
Her kullanıcı havuza girdiğinde bu kurallara uymayı kabul etmiştir.
Kuralların uygulatıcısı ve havuz çevresindeki yetkili; Cankurtarandır.
Her kullanıcı cankurtaranın ikazına uymak zorundadır.

FİTNESS SALONU KURALLARI
·         Söz konusu kurallar, sizlerin sağlıklı, rahat ve nezih bir ortamda spor yapabilmeniz için hazırlanmıştır. İşbirliğiniz ve anlayışınız için teşekkürler.
·         Fitness / kondisyon salonunu kullanırken yanınızda KESİNLİKLE HAVLU bulundurunuz.
·         Fitness / kondisyon salonunu spor kıyafeti olmadan kullanmayınız.
·         Cardio makineleri, sabit aletler ve serbest ağırlıklarla çalışırken sırada bekleyenler var ise makine ve aletleri uzun süre meşgul etmeyiniz. Diğer çalışanlara da müsaade ediniz veya sırayla çalışınız.
·         Kullandığınız alet ve malzemelerde herhangi bir düzensizlik, bozukluk ve tehlike arz edecek bir durum görürseniz vakit kaybetmeden görevliye bildiriniz.
·         Fitness / kondisyon salonuna su ve enerji içecekleri dışında herhangi bir şey  getirmeyiniz.
·         Fitness / kondisyon salonunu bilinçsiz, gelişigüzel kullanmayınız.
      Cardio Makinelerini Kullanırken;
·         Fitness salonunun yoğun olduğu zamanlarda cardio makinelerini 30 dakikadan fazla meşgul etmeyiniz.
·         Cardio makinelerinin üzerinde ve yanında cep telefonu kullanımı tehlikeli ve yasaktır.
·         Koşu bantlarını çalıştırmadan önce makinelerin kenarlarına basarak bandın iki tur dönmesini bekleyiniz.
      Serbest Ağırlıkları Kullanırken;
·         Fitness görevlisinden yardım alınız.
·         Kullandığınız ağırlıkları çalışmanız bittikten sonra yerine koyunuz.
·         Dumbell ve plakaları sehpa ve aletlerin üzerine koymayınız.
·         Serbest ağırlık, dumbell ve plakaları zemine atmayınız.