140. Avrupa Birliği Sertifika Programı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

140. Avrupa Birliği Sertifika Programı Üniversitemizde Gerçekleştirildi

140. Avrupa Birliği Sertifika Programı TANDEM (Türk-Alman Dayanışma ve Entegrasyon Derneği) ve Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Türkiye tarafından Üniversitemiz ortaklığında gerçekleştirildi.

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi koordinesinde İletişim Fakültesi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen program 10 sunumdan oluştu.

Programın açılış konuşmasını yapan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Pınar Hayaloğlu; “Üniversitemiz ortaklığında gerçekleştirdiğimiz program, Avrupa Birliği kurumları ve en önemli Avrupa Birliği Politika Alanları hakkında bilgi ve eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Program aynı zamanda Avrupa Birliği Üzerine Yetkinlik Geliştirme, Güncel Avrupa Birliği Konularının ve Problemlerinin İncelenmesi, Avrupa Birliği Değerleri ve Hedeflerine Daha Derinlemesine Anlayışın Teşviki ve Kültürlerarası Güçlendirme gibi bir dizi hedefi içermektedir. Tüm Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin katılımına açık olarakgerçekleştirilen programın 10 oturumundan en az 8’ine katılan katılımcılara programı başarıyla tamamladıklarına dair sertifikaları takdim edilmiştir” açıklamasında bulundu.
Programın birinci günü, Bruno Hamm (PÜTT) tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmekonuşması ile devam etti.

Programda TANDEM Başkanı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. M. Nail Alkan “Geçmişten Günümüze Türkiye AB İlişkileri”, Bozok Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi İskender Karakaya; “AB-ABD Transatlantik İlişkileri” ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Levent Ersin Orallı “AB Mali Yardımlar ve Proje Yazım Süreci” konularında seminerler verdi. 

Programın ikinci günü Üniversitemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Öğr.Üyesi Prof. Dr. Metin Aksoy; “AB’nin Göç Politikası”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Toğrul İsmail; “AB ve Dış Güvenlik Politikası”, İstanbul Kültür Üniversitesi LL. M. Öğr. Gör. Nilüfer Köker; “AB ve Dijitalleşme” ve Bandırma Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Altuğ Günar “Libzon Antlaşmasından Sonra AB: Karar Yapma Mekanizmaları ve Kurumların Değişimi” konularında seminer verdiler.

Programın üçüncü günü Ege Üniversitesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sinem Ünaldılar; “Dönüşüm, Kriz Çağında AB-Çin Rekabeti” ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Doç. Dr. Çiğdem Şahin; ”Rusya-Ukrayna Savaşı Ekseninde AB Enerji Politikası” konularında seminer verdi.  140. Avrupa Birliği Sertifika Programı, Program Koordinatörü Anastasia Pazer tarafından gerçekleştirilen kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Avrupa Birliği Sertifika Programı, AB üyelik sürecinin daha iyi anlaşılması ve toplumdaki AB’ye yönelik bilgi birikiminin arttırılması adına oldukça önemli olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Avrupa Birliği’nin karmaşık yapısı ve politikaları, ülkemiz için her geçen gün daha da önemli hale gelmektedir. Bu program sayesinde, öğrencilerimiz ve katılımcılarımız, AB’nin işleyişi, politika alanları ve değerleri hakkında daha derin bir anlayışa sahip olacaklardır. Üniversitemiz olarak, Avrupa Birliği’ne olan ilgiyi ve bilgi düzeyini artırmak adına benzer etkinliklere devam edeceğiz. 

Bu vesileyle de programın düzenlenmesinde emeği geçenlere ve programa değerli sunumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, programı başarıyla tamamlayan tüm katılımcıları tebrik ediyorum.” 
  • Gösterim 945
  • Toplam 5