Duyarlı Davranışına Teşekkür Belgesi Verdi

Üniversitemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği 2’inci sınıf öğrencisi Gökhan Çağşırlıoğlu, geçtiğimiz günlerde evde beyin kanaması geçiren ve 3 günlük yoğun bakım sürecinin ardından beyin ölümü gerçekleşen annesinin organlarını bağışladı.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bu acılı haber sonrasında göstermiş olduğu duyarlı davranışından dolayı Gökhan Çağşırlıoğlu’nu Rektörlük makamında ağırlayarak, ona “Teşekkür Belgesi” verdi.
Ölen annesinin kalbi, böbrekleri ve karaciğeri 4 hastaya umut olan Çağşırlıoğlu’nun bu örnek davranışını takdirle karşılayan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Öncelikle öğrencimizin annesine Allah’tan rahmet ve kendisine de başsağlığı diliyorum. Çok üzücü bir haber olmasıyla birlikte, annesinin organlarını bağışlayarak, 4 hastaya umut olan Gökhan Çağşırlıoğlu’nu bu örnek davranışından dolayı da tebrik ediyorum. Gökhan, bundan sonra bizim evladımızdır. Onun için gereken neyse üniversite olarak yapmaya hazırız. Ülkemizde ne yazık ki birçok vatandaşımız organ yetmezliğinden dolayı hayatını kaybediyor. Organ nakli sürekli artan bir ihtiyaçtır. Bir gün kendimizin veya sevdiklerimizin de sağlıklı bir hayat için organ nakline ihtiyaç duyabileceği bir gerçektir. Buradan hareketle ülke olarak bu hassas konuya dikkat çekilmelidir. Öğrencimiz Gökhan Çağşırlıoğlu’nun ‘Kendisi can verirken, başkalarına bir ümit olma ihtimali olduğu için bu kararı verdim’ demesinden yola çıkarak göstermiş olduğu bu davranış umuyorum ki hepimize örnek olmuştur. Bundan dolayı kendisini kutluyorum” sözleriyle duygularını ifade etti.