Üniversitemiz ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında, İletişim Fakültesi ile Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde ‘Etkili İletişim Becerileri Kazanma ve Beden Dili’ konulu bir seminer düzenlendi.
Gümüşhane Rehberlik Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır, ‘Etkili İletişim Becerileri Kazanma ve Beden Dili’ adlı bir sunum gerçekleştirdi.
İletişimin insanlık tarihi kadar eski olduğunu dile getiren Doç. Dr. Çalışır sunumunda iletişim kavramının birbirini anlayabilen, birbiri ile aynı paydada buluşabilen, ortak dil geliştirebilen ve bu ortak dilin her zaman konuşma dili ile gerçekleşmediği, bedenimizle de pek çok iletiyi karşı tarafa iletebileceğimizden söz etti. Doç. Dr. Gülsüm Çalışır sunumunda ayrıca şu noktalara da dikkat çekti: “Sözlü ve sözsüz iletişim ayrımı bulunsa da bizler iletişimimizin çoğunu sözsüz iletişim şeklinde yapmaktayız. Beden hareketleriyle karşı tarafla bir iletişim kurduğumuzda sözsüz iletişimin, sözlü iletişime göre çok daha etkin şekilde kullanıldığını görürüz. İletişimimizin büyük bir kısmını sözsüz şekilde; yani beden hareketlerimizle gerçekleştiririz. Buna ek olarak en sağlıklı iletişim şeklinin yüz yüze iletişim olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü yüz yüze iletişim sırasında duygu ve düşüncelerimiz yüz-beden hareketlerimizle karşımızdaki kişiye aktarılır. Etkili iletişim söz konusu olduğunda en önemli noktalardan birisi dinleme becerisidir. Konuşmaktan çok daha sağlıklıdır, dinleme becerisi. Çok dinleyip, çok soru sorup, az konuşarak; ama az konuştuğumuzda da açık, net, şeffaf, dürüst ve samimi olduğumuzda etkin iletişim becerilerini gerçekleştirmiş oluyoruz. Bir diğer önemli olan nokta da iletişim esnasında tebessüm edebilmemizdir. Bir Çin atasözü olan ‘Gülmesini bilmeyen dükkân açmasın’ sözü tebessümün önemini vurgular. Sessiz sinemanın öncü isimlerinden olan Charlie Chaplin de ‘Konuşursam beni yalnızca İngilizce bilinler anlar. Ama susarsam herkes anlar ve dünya Amerika’dan ibaret değil’ diyerek, beden dilinin önemini işaret etmiştir.”
Üniversitemiz ve Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ gereğince yapılan sunumlar hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kademelerindeki öğrencilere milli, manevi, insani ve kültürel değerlerimizin kazandırılması, akademisyenlerin karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunması, öğretmenlerin mesleki ve akademik gelişimlerine katkı verilmesi amacıyla Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Eğitimde İşbirliği Protokolü imzaladık. İmzaladığımız bu protokolün ilk başlangıcını da İletişim Fakültemiz ile Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğinde ‘Etkili İletişim Becerileri Kazanma ve Beden Dili’ konulu bir seminer düzenleyerek gerçekleştirdik. Etkinlikte öğrencilerimize önemli bilgiler sunuldu. Her şey karşılıklı iletişim ile başlar. Beş yıl sürecek bu işbirliği protokolümüzün ilk sunumunun da iletişim ile ilgili olmasından ayrıca mutlu oldum. Üniversite olarak sadece kendi öğrencilerimize değil, temel eğitim ve ortaöğretim, üniversite adayı diğer bütün öğrencilerimizin gelişimine katkı sunacak her türlü eğitim-öğretim faaliyetinin içerisinde bulunmaya devam edeceğiz. Bu ülke bizim, bu çocuklar bizim, dolayısıyla onların eğitimiyle ilgili her şey bizleri yakından ilgilendiriyor. Protokole imza sunan başta Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Etkinlik Milli Eğitim Şube Müdürü Onur Aydın’ın plaket ve teşekkür belgesi sunumu ile sona erdi.
- Gösterim 4556
- Toplam 5