Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü’nden 4-1’lik Galibiyet

Gümüşhane ilindeki en üst düzey ve tek amatör futbol ligi Gümüşhane 1. Amatör Ligi’nde mücadelesini sürdüren Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü, 2022-2023 sezonu 2’nci yarının ilk maçında Gümüşhanespor Amatör Futbol Takımı ile karşılaştı.

Üniversitemiz Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu açık futbol sahasında başlayan maçın ilk yarısı 1-1’lik skorla berabere bitti. Maçın ikinci yarısında Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü üst üste ataklar yaparak rakibini 4-1’lik skorla yenip sahadan galip olarak ayrıldı. Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü’nün gollerini; Doğukan Ertürk, Boubakarı Oumarou Alhadj Adam, Samet Doğan ve Ömer Faruk Polat attı. Gümüşhanespor takımının tek gölünü ise Mert Demir ilk yarıda kaydetti. Üniversitemiz uluslararası öğrencileri de maç alanına gelerek tezahüratlarıyla takıma destek oldular.

Takım hakkında bilgiler veren Kulüp Teknik Sorumlusu Öğr. Gör. Adem Altunbaş, “Kulüp olarak her yıl Üniversitemize kayıt olan yetenekli öğrencilerimizin katkılarıyla ve Üniversitemizin de bize sunacağı maddi manevi destekle beraber hem kaliteli bir ekip hem de üst liglerde oynama hedefindeyiz. Bu kulübü açma sebeplerimiz arasında Üniversitemize eğitim için gelen öğrencilerimize sportif anlamda bir fırsat sunabilmektir. İkinci yarının ilk maçında Gümüşhanespor amatör takımını konuk ettik. Kıyasıya süren maçta rakibimizi 4-1 gibi bir skorla yenerek sahadan galip ayrıldık. Şehrimizin lokomotifi konumunda bulunan Üniversitemizin öğrenci potansiyeli doğru bir şekilde kullanıldığı, imkan ve fırsatlar verildiği takdirde şehrin sportif anlamdaki faaliyetlerine olumlu yönde katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu amaçla da kulübümüzün kuruluş aşamasından bu günlere gelmesine kadar başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek olmak üzere, kulüp başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’a ve yönetim kurulunda bulunan değerli hocalarımıza, kulübün her türlü hazırlık aşamasında saha ve malzeme konusunda yardımlarını esirgemeyen BESYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak ve Yüksekokul Sekreteri Mustafa Şeren’e teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alınan farklı galibiyetten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü’müz teknik ekibi ve öğrencileriyle büyük bir başarı sergilediler. Bu yıl ikinci kez amatör ligde oynayan Gümüşhane Üniversitesi Spor kulübü, Bölgesel Amatör Lig (BAL)’i için mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. Öğrencilerimiz buradan aldıkları eğitimlerinin yanında sportif olarak da gelişimlerini tamamlayıp spor kulüplerinde kendilerine yer bulacaklardır. Zaten hali hazırda Üniversitemiz Futbol Takımı’nda mücadele veren bazı öğrencilerimiz, ilimizdeki diğer futbol kulüplerinde oynamaktadır. Böylesi karşılaşmalarda mücadelemizi sürdürmeyi öğrencilerimiz ve Üniversitemiz için de büyük bir fırsat olarak görüyoruz. Bu vesileyle de Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü’ne bundan sonraki maçlarında başarılar diliyor, emek veren ve katkı sunan herkesi kutluyorum.”

8 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirilen diğer karşılaşmalarda; Torul Belediye Gençlikspor Gümüşhane İl Özel İdaresi’ni 3-2’lik skorla yenerken, grupta lider olan Şiranspor ise Kösespor’u 8-1’lik farklı bir skorla yenmeyi başararak liderliğini korudu. Amatör Lig’de ikinci sırada bulunan Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü liderlik için mücadelesini sürdürüyor.

Gümüşhane Üniversitesi Spor Kulübü bir sonraki mücadelesinde Gümüşhane İl Özel İdaresi ile 11 Mart 2023 Cumartesi günü saat: 13.00’da Üniversitemiz Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulu açık futbol sahasında karşı karşıya gelecek.