GÜSİAD, Üniversitemiz yetkililerini ağırladı

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek beraberinde Prof. Dr. Hüseyin Demir, Prof. Dr. Serkan Nas, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Çavuşoğlu, Yrd. Doç. Dr. İsmail Çalık, Yrd. Doç. Dr. Zuhal Okçu, Rektör Danışmanı Mustafa Ayyıldız ile birlikte Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜSİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen Üniversite İş Dünyası İşbirliği Programı’na katıldı.
‘En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi Gümüşhane Üniversitesi’nde yetişir’ tanıtımıyla düzenlenen programda açıklama yapan GÜSİAD Genel Başkanı Yüksel Yalçın, GÜSİAD-Gümüşhane Üniversitesi çalışmasından somut çıktılar üretmek üzere toplandıklarını belirterek, “Üniversite bilim üretebildiği kadar sanayi teknoloji üretecek. Bu sebeple üniversitelerimizin gücünü artırmak gerekiyor. Bu gelişimde iş dünyasına da büyük işler düşüyor. Reel sektörün kapılarını üniversitelere sonuna kadar açması gerekiyor. Bir öğrencinin 4 yıllık maliyeti 120 bin TL civarında ve binlerce işsiz mezunumuz var. Üniversitelerimiz öğrenci sayıları ile değil, mezunlarının iş bulmaları ve akademik kalitesi ile değerlendirilmelidir. Üniversitelere alınacak öğrenci sayıları saha araştırması ile çıkmalıdır. Laboratuvarları olan, eğitim kalitesini geliştirmiş, mezun ettiği öğrencilerin arkasında durabilen, iş hayatında da tamamlayıcı eğitim programlarını sürekli hale getiren bir eğitim anlayışı yeni eğitim modellerimizde yer almalıdır.” açıklamasında bulundu.
Toplantıda üniversite-şehir kaynaşmasının çok önemli olduğunun altını çizen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, göreve başlayalı bir yıl olduğunu ve göreve başladığının aynı gününde böyle bir programın düzenlenmesinin, bu bir yıllık sürecin analizi için de çok anlamlı olduğunu ifade etti. Üniversite şehir kaynaşmasına önem verdiklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi’nin kuruluşundan gelişimine kadar geçirmiş olduğu süreçleri ele alan bir sunumu katılımcılarla paylaştı. Göreve geldiği gün ikametini de Gümüşhane’ye aldıran Rektörümüz, “Gümüşhane bizim için çok önemli bir şehir, bu anlamda gerek çalışmalarını hızlı bir şekilde yaptığımız Gümüşhane Üniversitesi Vakfı için ve gerekse diğer çalışma alanları için önümüzdeki Mayıs ayında GÜSİAD ile İşbirliği Protokolünü imzalayacağız. GÜSİAD danışma kurullarında yetkili kılınan akademisyen arkadaşlarımızla birlikte daha yakın bir iletişim içerisinde olacağız. Bu toplantıda sizlerle bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Gümüşhane Üniversitesi olarak Gümüşhane için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Beni de bir hemşeriniz olarak kabul edebilirsiniz.” dedi.
Programda İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Serkan Nas, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmail Çalık, Maden Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Çavuşoğlu, Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Zuhal Okçu alanları ile ilgili hazırladıkları sunuları katılımcılarla paylaştı.
Yaklaşık 6 saat süren programda, GÜSİAD tarafından Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerine sektördeki firmalara saha gezileri yapılmasına, konaklamalarını da koordine etmek üzere öğrencilere staj desteği sağlanmasına, GÜSİAD-Gümüşhane Üniversitesi ortaklaşa proje çalışmaları yapılmasına, GÜSİAD Danışma Kurullarına akademisyen danışmanlar atanmasına, Gümüşhane Üniversitesi mezunlarına iş konusunda destek verilmesine, doktora çalışmalarında saha araştırma konusunda sektör desteği sağlanmasına, sektörden tecrübeli üyelerin öğrencilerle panel, seminer, söyleşi programları ile buluşturulmasına, Gümüşhane Üniversitesi Vakfı kurulmasına ve devamında destek verilmesine, inşaat sektöründe marka olan GÜSİAD üyelerinin bu branşta Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü de markalaştırmasına, ‘En iyi inşaatı Gümüşhaneliler yapar, en iyi inşaat mühendisi de Gümüşhane Üniversitesi’nde yetişir’ tanıtımını bir ikon olarak tanımlanmasına, Gümüşhane Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde test laboratuvarı kurulması konusunda destek sağlanması gibi konularda karar birliğine varıldı.
Program sonunda GÜSİAD tarafından akademisyenlere teşekkür belgesi takdim edildi.