IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK) Başlıyor

Üniversitemiz ev sahipliğinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ortaklığıyla hibrit şekilde gerçekleştirilecek olan IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK) 1-2 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

Sosyal bilimler alanındaki birçok konuyu ve araştırmayı bünyesinde barındıran ve ilki 13-15 Mart 2019 tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nin dördüncüsü Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.Ana teması “Sosyal Bilimler Işığında Deprem” olarak belirlenen kongrenin ana teması ve kapsamı bağlamında “deprem” olgusu sosyal bilimler alanındaki çalışmalarla ele alınacak. IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katılacak akademisyen ve araştırmacıların bildirileri 28 Mayıs 2023 tarihine kadar kabul edilecek.

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan ve iki gün sürecek olan kongre hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi ile birlikte IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK)’ne ev sahipliği yapmanın heyecanı içerisindeyiz. Ortaklaşa düzenleyeceğimiz kongrenin teması yakın zamanda acı bir tecrübeyle yaşadığımız deprem felaketinden dolayı ‘Sosyal Bilimler Işığında Deprem’ olarak belirledik. IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 1-2 Haziran 2023 tarihleri arasında Üniversitemiz tarafından hibrit (yüz yüze ve çevrim içi oturumlar) olarak gerçekleştirilecektir. Deprem ile ilgili yapılacak her bilimsel çalışmanın ele alınacağı kongrenin, gerek ilimiz ve gerekse de ülkemiz adına önemli kazanımlar getireceğine inanıyoruz. Kongrenin sosyal bilimler alanında çalışan akademisyenleri ve araştırmacıları bir araya getirerek, disiplinler arası bilgi alışverişine imkân sunması hedeflenmektedir. Bu vesileyle de iki gün sürecek kongreye katkı sunacak tüm bilim insanlarını ve izlemek isteyen halkımızı büyük bir heyecanlaÜniversitemize bekliyoruz.”

Kongreye ilişkin ayrıntılı bilgiler ve duyurular http://usbk.gumushane.edu.tr/tr/ adresinden güncel olarak verilecektir.