Kariyer Sohbetleri Etkinliği Devam Ediyor

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Kariyer Sohbetleri’ etkinliği gerçekleştirdi.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Dokuz, Strateji Daire Başkanı Onur Kaya, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açılışında konuşan Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Özcan,  faaliyete başladıkları 2020 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisiyle koordineli bir şekilde üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimlerine katkı sağladıklarını söyledi.  Yıl içinde yeni iş fikirleri, girişimcilik ve kariyer ile ilgili bilimsel, mesleki ve eğitsel çalışmalar yürüttüklerin dile getiren Doç. Dr. Özcan, bu kapsamda eğitim, staj ve iş ilanlarının yayınlandığı Yetenek Kapısı uygulaması, gönüllü staj uygulaması olan Ulusal Staj Programı ve DOKKAF Bölgesel Kariyer Fuarını her yıl gerçekleştirdiklerini söyledi.

Açılış konuşmasının ardından Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafiz Maden’in oturum başkanlığında “Kamuda İç Denetim ve Önemi, Kamuda Kariyer Uzman Yardımcılığı ve Kariyer Uzmanlığı, Maden Mevzuatı Kapsamında Maden ve Jeoloji Mühendislikleri” konulu oturum gerçekleştirildi. Maden ve Petrol Uzmanlarından Akın Akbulut, “Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü Tanıtımı” ve Ali Koray Özdoğan ise “Kamuda Kariyer Uzman Yardımcılığı ve Kariyer Uzmanlığı”  adlı sunumlar yaptılar. İç Denetim Birimi Başkanı Dr. Behzat Gökçen Demir de “Kamuda İç Denetim ve Önemi” ile “Maden Mevzuatı Kapsamında Maden ve Jeoloji Mühendislikleri” başlıklı sunum gerçekleştirdi.
Etkinlik soru ve cevap bölümünün ardından Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi tarafından katılımcılara teşekkür plaketi verilmesiyle birlikte sona erdi.

Öğrencilerimizin kariyerlerine hedef olabilecek değerli bilgilerin aktarıldığı etkinlik hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversite hayatı, sadece dersleri dinlemek ve sınavlara hazırlanmakla sınırlı değildir. Bizler, gençlerimizin sadece akademik olarak değil, aynı zamanda kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek için çaba sarf etmekteyiz. Üniversitemiz, sadece eğitim veren bir kurum olmanın ötesinde, öğrencilerinin geleceklerini şekillendirmelerine yardımcı olacak bir eğitim yuvasıdır. Kariyer Sohbetleri gibi etkinliklerimizi de bu amaç doğrultusunda düzenlenmekteyiz. Öğrencilerimize mesleki hayatlarında karşılaşabilecek durumlar hakkında faydalı bilgilerin verildiği programın düzenlenmesinde başta emeği geçen Üniversitemiz Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Doç. Dr. Ali Özcan olmak üzere katkıda bulunan değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum.”