Kent Konseyi’nden Rektörümüze Ziyaret

Gümüşhane Kent Konseyi Yürütme Kurulu Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i ziyaret etti.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette Üniversitemiz Turizm Fakültesi akademisyenlerinden bilimsel olarak destek almak için ortak çalışma protokolü yapılması konularında bilgi alışverişi yapıldı. Kent Konseyi tarafından Gümüşhane’nin turizm potansiyeli üzerine yapılacak çalışmalarda akademik destek alınmasının kararlaştırılması üzerine yapılan ziyarette, gerçekleştirilecek çalışmaların kentte bir farkındalık oluşturacağına vurgusu yapıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette konuşan Gümüşhane Kent Konseyi Başkanı Rüstem Demirağ “Gümüşhane Üniversitesi ülkemizin dört bir yanından binlerce öğrencinin şehrimize gelmesine vesile olmanın yanı sıra, şehrimizin tanıtımında da oldukça önemli bir role sahiptir. Bu anlamda yapacağımız ortak çalışmaların hem Üniversitemize hem de şehrimize önemli katkılar sağlayacağından şüphemiz yoktur. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğilim Müdürümüz Miraç Sünnetçi ile de görüşerek yaptığımız mutabakat sayesinde inşallah önümüzdeki günlerde Kent Konseyimiz ile Gümüşhane Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında ortak çalışma protokolü ile birlikte Turizm Fakültemiz ve Turizm Otelcilik Meslek Lisemizden bilim insanlarımızın önderliğinde kuracağımız ‘Turizm Çalışma Grubumuz’un güçlü bir sinerji oluşturacağını düşünüyoruz. Böylelikle Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün hizmetlerine ışık tutacak ve şehrimize önemli katkılar sağlayacak çalışmalara imza atılacaktır. Muhteşem doğası, turistik zenginlikleri ve kadim tarihi sayesinde güzel Gümüşhane’mizin önünün açılması için gerekli olan en önemli anahtarın turizm olduğuna inanıyoruz. Tüm kamuoyu ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Üniversitemizin turizm alanındaki çalışmalarını ve şehre katkı noktasındaki ivmeyi anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de şunları söyledi: “Gümüşhane ilimizin turizm alanında yüksek bir potansiyeli mevcut. Gümüşhane Üniversitesi olarak ilimizin tarihi, sosyo-kültürel ve ekonomik alanda kalkınmasına yardımcı olacak bir dizi projeler ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirdik. Özellikle turizm alanında potansiyeli keşfedilmemiş veya önemi yeterince anlaşılmamış alanlarda yetkililerimizle beraber çalışmalar gerçekleştirdik ve bu çalışmalarımızı da aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz. Turizm, kentimiz için bir çıkış yolu olarak görülebilir. Turizm açısından Gümüşhane, Trabzon ya da Rize’ye göre geri kalmış bir kenttir. Bu nedenle Türkiye turizminde dikkati çeken noktaları yörelerimiz için de ön plana çıkarmalıyız. Bunlara benzer planların yapılmasında pazarı kimlerin oluşturacağının ele alınması da çok önemli; ancak ilk önce yöre insanımızın turizm değerlerini gezmesi, görmesi gerekiyor. Bunun için ilkokuldan itibaren özellikle okulların kapanmasından önceki haftalarda şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerini çocuklarımıza tanıtabilmek için geziler düzenleyebiliriz.  Böylesi çalışmalar bu pazardaki gücümüzü artıracak bilince sahip bir neslin oluşmasına da katkı sağlayacaktır. Üniversite olarak sürekli dile getirdiğimiz gönül elçileri olan öğrencilerimizi ders kapsamında gerek teknik gezi ve gerekse de saha uygulamaları gezileriyle yöremizin turizm potansiyeli yüksek alanlarına götürüp oraları yerinde tanımalarına vesile oluyoruz. İnanıyorum ki Kent Konseyimiz ile birlikte bütün bunları ele alacak çalışmalara imza atarız. Bu konuda Gümüşhane Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Bu amaçla da Üniversitemize gelerek nezaket ziyaretinde ve destek sözünde bulunan Kent Konseyi Başkanımız Sayın Rüstem Demirağ ve beraberindeki üyelere çok teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızın ve birlikteliklerimizin daim olması temennisinde bulunuyorum.”