Üniversitemiz ile Gümüşhane’de faaliyet gösteren Yıldız Bakır Madencilik Sanayi A.Ş., Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. ve Gümüştaş Madencilik ve Tic. A.Ş. arasında kurumsal işbirliğini kapsayan bir protokol imzalandı.
Üniversitemizdeki Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü, Madencilik Teknolojisi Programı öğrencilerine, eğitim sürecinde ve mezuniyet sonrası aşamalarında destek olunarak, ulusal-uluslararası düzeyde kalifiye eleman yetiştirmek ve bu elemanları istihdam etmek, her iki tabanda da ticari ve akademik eğitimleri organize ederek, hem özel sektör deneyimi kazanan nitelikli mezunlar hem de akademik deneyim kazanan nitelikli sanayicileri ekonomiye kazandırmak amacıyla Gümüşhane’deki 3 büyük firmayla kurumsal işbirliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında yapılan imza töreninde firma temsilcileri protokole Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ile birlikte imzalarını attılar. İmzalanan protokol kapsamında kalifiye eleman istihdamı ve kurumlar arası bilgi ve deneyim paylaşımının artırılması hususundaki tüm bilgilendirme, tanıtım, eğitim, panel, sempozyum ve ikili işbirlikleri usul ve esasları ele alındı.
Yapılan protokolün her iki taraf için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Gümüşhane ilimizde faaliyet gösteren Yıldız Bakır Madencilik Sanayi A.Ş., Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş. ve Gümüştaş Madencilik ve Tic. A.Ş. firmalarıyla karşılıklı bir protokol imzaladık. İmzalanan bu protokol gereğince firmalarımız tarafından Üniversitemiz Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü, Madencilik Teknolojisi Programını kazanan öğrencilerimizden ilk 3 sırada yer alan öğrencilerimize öncelikle burs veya ödül verilmesi hedefleniyor. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin zorunlu stajlarında kendilerine destek verilmesi ve bu programlardan başarıyla mezun olan öğrencilerimize de mezuniyet sonrasında istihdam olanakları, günün şartları da göz önünde bulundurularak gerekli kolaylığın sağlanması amaçlanıyor. Buna karşılık olarak da Üniversitemiz tarafından firmalarımızın ihtiyaç duyabileceği hizmet içi eğitim, seminer ve projelerin nitelik yönünden geliştirilmesi veya eğitim-öğretim desteği sağlanması konularında uygun görülen şartlar ve imkânlar ölçüsünde destek verilecektir. Hem paydaş olarak hem de bu çocuklarımızın öncelikle uygulamalarda yakın çevredeki kurumlarımızın gözetiminde ve vizyonerliğinde uygulama derslerini yapabilmelerini amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin daha nitelikli ve sektör tecrübesine yatkın olarak mezun olmaları adına her türlü çalışmanın altını doldurmaya devam ediyoruz. Bu nedenle de sektörün önemli kurumlarıyla paydaşımız olarak çalışmaktan da büyük mutluluk duyuruyoruz. Bundan sonra inşallah bu iş birliklerimiz daha da derinleşip, artacaktır. Etkileşim ve kazanım çift taraflıdır. Üniversitede ürettiğimiz bilginin, kurumlarımıza katkı sağlamasının yanı sıra tabi kurumlarımızdan da öğreneceklerimiz varsa bunları da öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla da işbirliğimizin taraflara hayırlı olmasını diler, katkı sunan ve destek veren herkese teşekkür ediyorum.”
Protokol imza töreni, karşılıklı iyi niyet ve dileklerin alınmasının ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
- Gösterim 2221
- Toplam 3