Maden Sahaları İçin İş Birlikleri Gerçekleştiriliyor...

Maden Sahaları İçin İş Birlikleri Gerçekleştiriliyor...

Üniversitemiz Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü arasında iş birliği projesi oluşturma kapsamında bir süreç başlatıldı.
Oluşturulan bu süreç kapsamında iki günlük bir program süresince maden sahası gezileri ve değerlendirme toplantıları gerçekleştirildi. Her iki koordinatörlüğün proje ekibi Artvin Murgul ETİ Bakır İşletmesini ziyaret ettiler.
Ziyarete Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğünü temsilen koordinatörlükten sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam, Öğr. Gör. Dr. Mustafa Aybar, proje araştırmacıları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hatice Dağhan ve Iğdır Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Fatih Gökmen katıldı. Üniversitemiz Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nü temsilen İhtisaslaşmadan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Koordinatör Prof. Dr. Abdurrahman Dokuz, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çavuşoğlu, Koordinasyon Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Enver Akaryalı, Arş. Gör. Dr. Cavit Kumaş ve Arş. Gör. Dr. İlker Erkan katıldı.
Yapılan toplantılar sırasında ETİ Bakır Murgul işletmesi İdari Mali İşler Müdürü Sedat S. Yılmaz ve İşletme Müdürü Oğuz Ekiz maden sahasında yürütülen çalışmalar ve işletme hakkında bilgiler paylaştı. Saha gezisi kapsamında Prof. Dr. Bülent Sağlam ve Öğr. Gör. Dr. Mustafa Aybar’ın ETİ Bakır Murgul İşletmesi’nin pasa sahasında yürütmekte oldukları araştırma projesinin sonuçları yerinde incelendi ve proje çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Karşılıklı fikir alış verişi ve planlamaların devamı adına Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nü temsilen aynı proje ekibi üniversitemizi ziyaret ettiler.  Ekip, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret etti. Madencilik alanında yapılacak çalışmaların değerlendirildiği ziyarette Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Sağlam Rektörümüze misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek hediye takdiminde bulundu.
Ekip, daha sonrasında Üniversitemiz Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ekibiyle birlikte Gümüştaş Madencilik Tic. A.Ş.’nin Gümüşhane organize sanayiindeki işletmesini ziyaret etti. Zenginleştirme tesisi ile atık havuzunda incelemeler yapan ekip, Gümüştaş’ta yapılan değerlendirme toplantısında İşletme Müdürü Uğur Ölgen, İnşaat Mühendisi Mustafa Yaşar Yazgan ve Maden Mühendisi Burak Bünyamin Canlı tarafından tesis ve atık havuzu hakkında bilgiler aldı. Yapılabilecek iş birliği projesine katkı konusunda görüşlerin alındığı toplantıda maden pasa ve atık sahalarının rehabilite edilmesi ile ilgili iş birliği projesi geliştirilmesi konuları değerlendirilerek gerekli çalışmalar başlatılmasına karar verildi.
Maden kaynaklarının, gelişmiş ve sürdürülebilir bir toplumun inşası için kritik öneme sahip olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek gerçekleştirilen ziyaret hakkında şunları söyledi: “Madenler; inşaat, enerji, teknoloji ve birçok diğer endüstri dalında kullanılan hammaddeleri sağlamaktadır. Ancak, maden faaliyetleri sonucunda ortaya çıkan maden atıkları da önemli bir konudur. Bu atıkların doğru bir şekilde yönetilmemesi, çevresel etkilerin yanı sıra insan sağlığına da zarar verebilir. Bu nedenle, maden atıklarının etkili bir şekilde işlenmesi ve bertaraf edilmesi, çevresel sürdürülebilirliğin temel bir unsuru haline gelmiştir. Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ve Üniversitemiz Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü arasında gerçekleştirilen bu iş birliği projesi, sadece iki üniversite arasındaki değil, aynı zamanda sektörümüzdeki yenilikleri ve iş birliği potansiyelini de temsil etmektedir. Bu anlamda, sadece ekonomik kazanç değil, aynı zamanda gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakma sorumluluğumuzun da bilincinde olmalıyız. Özellikle Madencilik ve tıbbi aromatik bitkilerin bir araya geldiği bu projenin bilim dünyasına ve endüstriye önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum. Sadece akademik bir birlikteliği değil, aynı zamanda sektörel kalkınmayı da destekleyen bir model oluşturuyor.
Bu vesileyle de nazik ziyaretlerinden dolayı Artvin Çoruh Üniversitesi Tıbbi Aromatik Bitkiler İhtisaslaşma Koordinatörlüğü ekibine teşekkür ediyorum. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda bu tür iş birliklerinin artarak devam etmesini umuyor, projede yer alan herkese başarılar diliyorum.”
 
  • Gösterim 811
  • Toplam 7