23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından miniklere yönelik etkinlik gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen ilk etkinlikte, Gümüşhane Final Okulları ve Fevzipaşa İlkokulu’ndan gelen anasınıfı öğrencileri için Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fazıl Kaya önderliğinde Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Melike Küçükbakarve Kader Kök tarafından “Gümüşhane’nin Turistik Değerleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Gümüşhane ilinin önemli doğal, tarihi, kültürel ve gastronomi öğeleri anlatıldı. Bu etkinlikte minikler, sunum sırasında keyifli vakit geçirirken aynı zamanda yeni bilgiler de edinmiş oldular.
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Savaş Evren ve Doç. Dr. Eray Polat tarafından koordine edilen ikinci etkinlikte ise minik öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağına alınarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2’nci sınıf öğrencileriyle birlikte pizza yapmayı öğrendiler. Öğr. Gör. Rıfat Pir’in yönlendirmesiyle pizza yapımına başlayan minikler eğlenceli ve öğretici zaman geçirdiler. Hazırlanan pizzalar daha sonrasında pişirilerek öğrencilere ikram edildi. Etkinlik sonunda minik öğrencilere Turizm Fakültesi tarafından katılım belgesi takdim edildi.
Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya çocuklarımızın küçük yaşlarda meslekleri tanımaları ve becerilerini anlamalarının geleceklerini inşa etmede önemli rol oynadığını ifade etti. Atatürk’ün çocuklara armağan etmiş olduğu bu anlamlı günde; Turizm Fakültesi olarak çocukların gelecekleri için küçük bir katkı sağlamak amacıyla Turizm Fakültesi bölümlerini onlara eğlenerek ve sevdirerek tanıtmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Sarıkaya bu vesile ile tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını sözlerine ekledi.
Günün anlam ve önemine yönelik gerçekleştirilen etkinlik hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencilerimizin, hem bilgi ve becerilerini paylaşma hem de miniklerimizin heyecanını ve merakını artırma amacıyla gerçekleştirdikleri etkinlikleri takdirle karşılıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerin, miniklerimizin gelişimine katkı sağlaması ve onların eğlenirken öğrenmelerini desteklemesi bizler için son derece anlamlı. Bu tür etkinlikler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilinçlenmesine ve yeteneklerinin keşfedilmesine önemli katkılar sağlıyor. Buradan elde edilen bilgi ve istekle birlikte geleceğin Turizm Rehberlerini ve Gastronomi öğrencilerine kapılarımızı açtığımızı söyleyebiliriz.
Bu vesileyle de Üniversitemiz adına etkinlikte emeği geçen başta Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya olmak üzere öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu etkinlikler, miniklerimizin hayallerindeki meslekleri keşfetmelerine ve ilgi duydukları alanlarda başarıyla ilerlemelerine vesile olur.”
Üniversitemiz Turizm Fakültesi’nde gerçekleştirilen ilk etkinlikte, Gümüşhane Final Okulları ve Fevzipaşa İlkokulu’ndan gelen anasınıfı öğrencileri için Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fazıl Kaya önderliğinde Turizm Rehberliği Bölümü öğrencileri Melike Küçükbakarve Kader Kök tarafından “Gümüşhane’nin Turistik Değerleri” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Gümüşhane ilinin önemli doğal, tarihi, kültürel ve gastronomi öğeleri anlatıldı. Bu etkinlikte minikler, sunum sırasında keyifli vakit geçirirken aynı zamanda yeni bilgiler de edinmiş oldular.
Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Savaş Evren ve Doç. Dr. Eray Polat tarafından koordine edilen ikinci etkinlikte ise minik öğrenciler Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağına alınarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2’nci sınıf öğrencileriyle birlikte pizza yapmayı öğrendiler. Öğr. Gör. Rıfat Pir’in yönlendirmesiyle pizza yapımına başlayan minikler eğlenceli ve öğretici zaman geçirdiler. Hazırlanan pizzalar daha sonrasında pişirilerek öğrencilere ikram edildi. Etkinlik sonunda minik öğrencilere Turizm Fakültesi tarafından katılım belgesi takdim edildi.
Turizm Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya çocuklarımızın küçük yaşlarda meslekleri tanımaları ve becerilerini anlamalarının geleceklerini inşa etmede önemli rol oynadığını ifade etti. Atatürk’ün çocuklara armağan etmiş olduğu bu anlamlı günde; Turizm Fakültesi olarak çocukların gelecekleri için küçük bir katkı sağlamak amacıyla Turizm Fakültesi bölümlerini onlara eğlenerek ve sevdirerek tanıtmaya çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Sarıkaya bu vesile ile tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını sözlerine ekledi.
Günün anlam ve önemine yönelik gerçekleştirilen etkinlik hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencilerimizin, hem bilgi ve becerilerini paylaşma hem de miniklerimizin heyecanını ve merakını artırma amacıyla gerçekleştirdikleri etkinlikleri takdirle karşılıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla gerçekleştirilen etkinliklerin, miniklerimizin gelişimine katkı sağlaması ve onların eğlenirken öğrenmelerini desteklemesi bizler için son derece anlamlı. Bu tür etkinlikler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bilinçlenmesine ve yeteneklerinin keşfedilmesine önemli katkılar sağlıyor. Buradan elde edilen bilgi ve istekle birlikte geleceğin Turizm Rehberlerini ve Gastronomi öğrencilerine kapılarımızı açtığımızı söyleyebiliriz.
Bu vesileyle de Üniversitemiz adına etkinlikte emeği geçen başta Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Sayın Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya olmak üzere öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Umarım bu etkinlikler, miniklerimizin hayallerindeki meslekleri keşfetmelerine ve ilgi duydukları alanlarda başarıyla ilerlemelerine vesile olur.”
- Gösterim 690
- Toplam 9