Öğrencilerimiz Dünya Şampiyonası’ndan Birincilik ile Döndü

Dünya Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te 24 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvaya Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu öğrencileri Şükriye Yılmaz ve Berat Yıldırım katıldı.Öğrencilerimizden Şükriye Yılmaz, 21 yaş altı 55 kilogram sağ ve sol kolda dünya şampiyonu olurken, büyük bayanlarda da yarışarak sağ kolda dünya 3’ncüsü oldu. Berat Yıldırım ise 21 yaş altı erkeklerde sol kolda dünya 5’ncisi oldu.
      Öğrencimiz Şükriye Yılmaz duygularını şu şekilde aktardı: “Öncelikle gerek spor alanındaki destekleri gerekse eğitim alanındaki destekleriyle her zaman yanımızda olan, her zaman bizi destekleyen, bizim rol modelimiz olan antrenörümüz Davut Altuntaş’a teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca spora başladığım günden beri hep yanımda olan ve beni destekleyen aileme de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu turnuvadan da şampiyonlukla dönerek, ülkemize ve Üniversitemize madalya getirmiş olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Elde ettiğim başarılarla yetinmeyerek, her zaman daha fazlası için gayret gösteriyorum. Zirveye çıkmak kadar zirvedeki yerini korumanın önemine inanarak çalışmalarımı sürdürüyorum. Bizleri yetiştiren, üzerimizden gerek maddi gerekse manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.”
      Berat Yıldırım ise katıldığı turnuvada elde ettiği başarıyla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Daha önce ulusal ve uluslararası turnuvalarda şampiyonluklar elde etmeme rağmen, bu turnuvada istediğim sonucu elde edemedim. Müsabaka esnasında yaşadığım sakatlık sebebiyle dünya 5’ncisi oldum. 2018 yılından beri milli sporcuyum ve bu sporda sakatlıkların olduğunun da farkında olarak elde ettiğim başarıyı geride bırakarak, bir sonraki turnuva için çalışmalarımı sürdürüyorum. Spor hayatımızda ve günlük yaşamımızda her zaman desteğini yanımızda hissettiğimiz antrenörümüz Davut Altuntaş’a teşekkür ediyorum. Bugün icra ettiğimiz sporda elde ettiğimiz başarıların her birinde çok büyük emeği olduğuna inanıyorum. Ayrıca beni yetiştirip bugünlere getiren aileme, hocalarıma ve bizi destekleyen, yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum.”
Öğrencilerimizin elde ettiği başarılarla ilgili görüşlerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise duyduğu gururu şöyle dile getirdi: “Dünya Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te 24 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen turnuvada Beden Eğitimi ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerimiz Şükriye Yılmaz ve Berat Yıldırım Üniversitemizi temsil ederek, yuvaya ödülle döndüler. Öncelikle öğrencilerimizi ülkemizi, ilimizi ve Üniversitemizi uluslararası arenada başarıyla temsil ettikleri ve bizlere bu mutluluğu yaşattıkları için tebrik ediyorum. Üzerlerinde emeği geçen başta Milli Takım antrenörleri Davut Altuntaş olmak üzere, ailelerine ve hocalarına da teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversite olarak öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası platformda elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırıyor. Bu düşüncelerle kazandıkları başarılardan dolayı Şükriye Yılmaz’ı ve Berat Yıldırım’ı bir kez daha tebrik ederken, Üniversite olarak spora verdiğimiz desteğin hedefine ulaştığını görmekten dolayı duyduğum onuru da ifade etmek istiyorum.”