Öğrencilerimiz Fidan Etkinliğinde Buluştu

Üniversitemiz Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, 21-26 Mart Orman Haftası Etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü organizasyonuyla Çamlıca Mahallesi Topal Mevkiinde fidan dikim etkinliğine katıldı.

Gümüşhane il merkezini çevreleyen alanların ağaçlandırılması şeklinde süregelen etkinlikte Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ve kamu kurum ve kuruluş idarecilerinin ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen ağaç dikme etkinliğinde 3 bin çam fidanı toprakla buluştu. Vatandaşların ve Üniversitemiz öğrencilerinin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz; “Çamlıca Mahallesi, Kızılköy mevkiinde yaklaşık 3 bin tane fidanın dikimini gerçekleştirdik. Tabi buradaki amacımız hem hafta hakkında bilgilendirme yapmak hem de doğa, çevre, orman ve ağaç sevgisini çocuklara, gençlere ve milletimize vermek” dedi.

Ormancılık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Komut; “Öğrencilerimizin gerçekleştirilen etkinliğe katılmalarına katkı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Sayın Selçuk Alemdağ, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Sayın Gülşen Yılmaz ile bağlı kurum personeline ve katılım sağlayan öğrencilerimize bölümümüz adına teşekkür ediyoruz” dedi.

Doğaya ve çevreye duyarlılık, sürdürülebilir kalkınmanın temel taşlarından biri olduğunu dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi:“Ormanları korumak ve çoğaltmak, sadece bir hafta değil, her zaman önemlidir. Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlikte bir araya gelerek binlerce fidanı toprakla buluşturmak, gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakma adına önemli bir adımdır. Üniversitemiz öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının bu etkinliğe katılımı da memnuniyet verici. Bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”