Bu yıl 29’uncu kez gerçekleştirilen Uluslararası Gıda ve Yiyecek-İçecek Fuarına ilk kez katılan Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencileri fuara damga vurdu.
Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile federasyona bağlı ülkenin farklı şehirlerinde bulunan 33 derneğin organizatörlüğünde Uluslararası Gıda ve Yiyecek-İçecek Fuarı 17-20 Ocak 2023 tarihinde ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve birçok yeniliğe ev sahipliği yapan fuarda, yiyecek içecek sektörü için geliştirilen yeni ürünler tanıtıldı. Sektörel anlamda oldukça önemli bir yere sahip olan fuar organizasyonunda “Üniversiteler, Liseler, Yılın Altın Şefi, İnovatif Lezzetler, Pastacılık, Down Şefler” gibi farklı branş ve dallarda düzenlenen uluslararası yemek yarışmaları yapıldı. Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizin ilk defa katılım gösterdiği fuarda “Üniversiteler” kategorisinde Öğr. Gör. Rıfat Pir liderliğindeki öğrencilerimiz Merve Özbolat, Ayşenur Çınar, Ejder Çoban, Emin Can Genç ve Serhat Ertoy; “Mavi Vatan Balık Yarışması’nda” adını verdikleri menü ile Türkiye ikincisi oldular.
Üniversitemize Türkiye ikinciliğini getiren menüde çorba olarak Göbek Elması Yağı ile Aroma Edilmiş Pestil Krispili Deniz Tarağı Çorbası, ana yemek olarak Araköy Ekmeği eşliğinde Kuşburnu Talaşında Tütsülenmiş Hamsili Pilav (İçli Pilav) yer aldı. Geleneksel ürünlerden geliştirilen inovatif ürünler ise kuşburnundan “Kuşburnu Ağacı Talaşı, Havyarı (emitasyon) ve Yağı”, Araköy ekmeğinden “Baharatlı cips”, pestilden “Krispi”, Göbek elmasından “Yağ” oldu.
Öğrencilerimizi ve danışman hocalarını aldıkları başarıdan dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencilerimizin aldıkları başarı bizleri hayli memnun etti. Gastronomi Bölümümüz sektörün talepleri ve akademik gelişmelerin rehberliğinde değişime, gelişime ve iletişime açık, sorun çözme yeteneği gelişmiş, etik ve sosyal değerlerin farkında olan, turizm sektörünün gelişimine katkı sunacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor. Özellikle de bu bölümümüzde açtığımız tam donanımlı mutfakta öğrencilerimiz ellerindeki altyapı imkânlarını kullanarak, farklı pişirme teknik ve yöntemleri ile bir araya getirip geliştirdikleri sunumlarla fuara ilk kez katılmalarına rağmen büyük bir başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı aldıkları bu başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulunuyorum. Alanında yetkin ve donanımlı altyapısıyla öğrencilerimize her zaman destek olan yol gösteren tüm öğretim elemanlarımıza da teşekkür ediyorum.”
Antalya Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) ve Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ile federasyona bağlı ülkenin farklı şehirlerinde bulunan 33 derneğin organizatörlüğünde Uluslararası Gıda ve Yiyecek-İçecek Fuarı 17-20 Ocak 2023 tarihinde ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve birçok yeniliğe ev sahipliği yapan fuarda, yiyecek içecek sektörü için geliştirilen yeni ürünler tanıtıldı. Sektörel anlamda oldukça önemli bir yere sahip olan fuar organizasyonunda “Üniversiteler, Liseler, Yılın Altın Şefi, İnovatif Lezzetler, Pastacılık, Down Şefler” gibi farklı branş ve dallarda düzenlenen uluslararası yemek yarışmaları yapıldı. Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimizin ilk defa katılım gösterdiği fuarda “Üniversiteler” kategorisinde Öğr. Gör. Rıfat Pir liderliğindeki öğrencilerimiz Merve Özbolat, Ayşenur Çınar, Ejder Çoban, Emin Can Genç ve Serhat Ertoy; “Mavi Vatan Balık Yarışması’nda” adını verdikleri menü ile Türkiye ikincisi oldular.
Üniversitemize Türkiye ikinciliğini getiren menüde çorba olarak Göbek Elması Yağı ile Aroma Edilmiş Pestil Krispili Deniz Tarağı Çorbası, ana yemek olarak Araköy Ekmeği eşliğinde Kuşburnu Talaşında Tütsülenmiş Hamsili Pilav (İçli Pilav) yer aldı. Geleneksel ürünlerden geliştirilen inovatif ürünler ise kuşburnundan “Kuşburnu Ağacı Talaşı, Havyarı (emitasyon) ve Yağı”, Araköy ekmeğinden “Baharatlı cips”, pestilden “Krispi”, Göbek elmasından “Yağ” oldu.
Öğrencilerimizi ve danışman hocalarını aldıkları başarıdan dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü öğrencilerimizin aldıkları başarı bizleri hayli memnun etti. Gastronomi Bölümümüz sektörün talepleri ve akademik gelişmelerin rehberliğinde değişime, gelişime ve iletişime açık, sorun çözme yeteneği gelişmiş, etik ve sosyal değerlerin farkında olan, turizm sektörünün gelişimine katkı sunacak öğrenciler yetiştirmeyi amaçlıyor. Özellikle de bu bölümümüzde açtığımız tam donanımlı mutfakta öğrencilerimiz ellerindeki altyapı imkânlarını kullanarak, farklı pişirme teknik ve yöntemleri ile bir araya getirip geliştirdikleri sunumlarla fuara ilk kez katılmalarına rağmen büyük bir başarı elde ettiler. Öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı aldıkları bu başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulunuyorum. Alanında yetkin ve donanımlı altyapısıyla öğrencilerimize her zaman destek olan yol gösteren tüm öğretim elemanlarımıza da teşekkür ediyorum.”
- Gösterim 1233
- Toplam 6