Öğrencilerimizden Anlamlı 23 Nisan Etkinliği

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Üniversitemiz öğrencileri tarafından Trabzon Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu’nda Zeybek gösterisi sergiledi.
Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Türk ve uluslararası öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu Halkoyunları ekibi, Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu öğrencileriyle birlikte gösteri sundu. Bu renkli ve kültürel etkileşim, katılımcılardan büyük beğeni ve alkış aldı.
Organizasyon ve halkoyunları ekibi sorumlusu Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın etkinlik hakkında şu açıklamalarda bulundu: “23 Nisan etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Üniversitesi olarak bizler de katkıda bulunmak istedik. Uluslararası öğrencilerimiz ve Türk öğrencilerimizden oluşturduğumuz halkoyunları ekibimizle birlikte Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik gösteri için 3 ay öncesinden çalışmalarımıza başladık. Hem Üniversitemizde hem de ilköğretim okulumuzda miniklerle beraber yaptığımız çalışmalar sonucunda ortaya çok güzel bir gösteri şöleni çıktı. Gösterimizin öğrenciler ve aileleri tarafından büyük beğeni toplaması bizleri de mutlu etti. Bu vesileyle emeği geçen başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Yılmaz, Yaşam Boyu Öğrenim Derneği Başkanı Ersen Özbayrak’a teşekkür ediyoruz.”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın dünyadaki tüm çocuklara armağan edildiğini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek etkinlik hakkında şunları söyledi: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik, kültürel bir köprü oluşturarak öğrencilerimizin dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştirdi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara yönelik ilk bayram olarak kabul edilir. Bu özel günde çocuklar, geleceğin teminatı oldukları vurgulanır ve onların hakları, değerleri ve mutluluğu ön plana çıkarılır. Çocuklara yönelik çeşitli etkinlikler düzenlenir ve onların katılımıyla kutlamalar gerçekleştirilir. Gümüşhane Üniversitesi olarak hem yerel topluluğa hem de uluslararası öğrencilerimize Türk kültürünü tanıtma ve birlikte eğlenme fırsatı sunduğumuz bu etkinlik için memnuniyet duyuyoruz. Emeği geçen başta öğrencilerimiz ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzü tebrik ediyorum. Bu güzel etkinlik için kapılarını bizlere açan Temel Yaşar Çoruh İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Yılmaz ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim.”