Öğretim Üyelerinden Örnek Davranış

Üniversitemiz ile Bayburt Üniversitesi öğretim üyeleri, yaptıkları araştırma için TÜBİTAK tarafından kendilerine verilen ödül parasını ihtiyaç sahibi 6 vatandaşımıza yardım için kullandılar.
Yürütücülüğünü Bayburt Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İlker Tekin, araştırmacılığını ise Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çullu ile Bayburt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İbrahim Hakkı Karakaş'ın yaptığı "Toz Halde Farklı İnceliklerdeki Endüstriyel Atıkların Kaplama Malzemesi Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması" adlı projeden 10 bin liralık teşvik ikramiyesi alan öğretim üyeleri, Gümüşhane’de bulunan ihtiyaç sahibi 6 engelli vatandaşımıza Akülü Tekerlekli Sandalye alarak örnek bir davranış sergilediler.
Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çullu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, TÜBİTAK projesinin tamamlanmasının ardından, projede çalışanlara TÜBİTAK'ın belirlediği teşvik ikramiyesi verildiğini ve kendilerinin de aldıkları bu ikramiye ile Gümüşhane’de bulunan 6 engelli vatandaşımıza yardım amaçlı kullandıklarını söyleyerek, “Öğretim görevlisi Altan Topaloğlu hocamızla birlikte ilimizin Engelliler Derneği Başkanı Mürsel Beye ulaştık. Mürsel Beyle iletişimimizde ihtiyaç sahibi olup olmadığını sorduk. Toplamda 6 kişinin akülü sandalye beklediğini öğrendik. Bu amaçla 6 tane akülü sandalye aldık. Toplamda 3 tane öğretim üyesi ile beraber proje tamamlandı. Proje kapsamında aldığımız proje teşvik ikramiyesini önce ülkemizdeki bazı hayır kurumlarına vermeyi düşünüyorduk; fakat daha yakınımızda ihtiyaç sahibi olabilir mi, diye düşündük. Bu amaçla yürüme engelli vatandaşlarımıza akülü engelli arabası almaya karar vererek, en azından onlarının hayatlarını biraz da olsa rahatlatmış olduk. Yaptığımız bilimsel çalışmaların yanında böyle bir işle bunu taçlandırmak istedik.” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yapılan bu örnek davranış için öğretim üyelerine canı gönülden tebrik ettiklerini belirterek, “Üniversitemiz ve Bayburt Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında öğretim üyelerimize TÜBİTAK tarafından verilen teşvik ikramiyesinin çok anlamlı bir amaç için kullanılması gurur verici bir durum. Gümüşhane Üniversitesi olarak, çevremizde olan biten bütün olaylara duyarlı bir şekilde yaklaşmaktayız. Şehrin sorunlarını, kendi sorunları gibi benimseyen bir akademik camiamız bulunuyor. Üniversitemiz daima bir gelişme içerisinde, tabi bu gelişme de şehirden ayrı düşünülemez. Şehrin gelişmesi için elimizden geldiği kadar gayret gösteriyoruz. Bu konuda gerçekten ümit vaad eden arkadaşlarımız var. Öğretim üyelerimiz Gümüşhane'de 6 yürüme engelli vatandaşa akülü engelli arabası aldılar. Böylelikle herkese örnek olacak bir davranış sergilediler. Kazandıkları teşvik ikramiyesini engelli vatandaşlarımıza yardım amaçlı kullanan bu arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.