Rektörümüz, Çalışan Gazeteciler Günü'nde Basınla Buluştu

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle düzenlenen kahvaltı programında, Gümüşhane’deki ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Programa Rektörümüz ile birlikte Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bayram Nazır, Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Prof. Dr. Günay Çakır, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Fatih Yalçın, İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır ile beraber öğretim üyelerimiz de katılım sağladı.

Rektörümüz yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli basın mensupları, öncelikle her birinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Bugün, basının toplumumuz için oynadığı hayati role ve siz değerli gazetecilerin bu misyonu yerine getirirken sergilediğiniz özveri ve fedakarlığa dikkat çekmek istiyorum. Sizler, toplumun doğru ve tarafsız bilgiye erişiminde kilit bir rol oynuyorsunuz ve bu, son derece takdire şayan bir çaba.

Bu özel gün vesilesiyle, Gümüşhane Üniversitesi olarak bizlerin de sizinle paylaşmak istediğimiz pek çok gelişme var. Üniversitemiz, eğitimden araştırmaya, sosyal sorumluluk projelerinden teknolojik yeniliklere kadar geniş bir spektrumda önemli planlar yapmakta ve büyük vizyonlar geliştirmektedir. Bu planlarımız ve hedeflerimiz hem bölgesel hem de ulusal kalkınmamıza katkı sağlama amacını taşıyor.

Gümüşhane Üniversitesi olarak, akademik ve araştırma faaliyetlerimizin yanı sıra toplumsal ve ekonomik kalkınmayı destekleyen projeler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik olarak geliştirdiğimiz bu projelerle, sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte siz değerli basın mensuplarının desteği ve katkısı bizim için çok önemli. Gümüşhane Üniversitesi'nin gelişimine ve başarılarına tanıklık etmenizi, bu süreci tarafsız ve doğru bir şekilde kamuoyuna aktarmanızı diliyoruz. Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan ve bu değerli fikir alışverişinde bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum.”

Rektörümüzün konuşması sonrası söz alan, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise düzenlenen etkinlik için teşekkürlerini sundu ve şu ifadeleri kullandı: “Bu anlamlı etkinlik için Üniversitemize ve Sayın Rektörümüze teşekkür ederim. Gümüşhane Üniversitesi ile basın arasındaki sıkı bağ, bizim için çok değerli. Birbirimizi besleyen bu ilişki sayesinde şehrimizin ve Üniversitemizin gelişimi için ortak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Etkinlik, katılımcıların birlikte hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.