Rektörümüz Kampüs FM’de

Rektörümüz Kampüs FM’de

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Üniversitemiz İletişim Fakültesi Medya Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Kampüs FM’in “Kampüs Gündem” adlı programına konuk oldu.

Her hafta çeşitli konu ve konuklarla bir araya gelen Kampüs Gündem programının bu haftaki konuğu Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek oldu. İki bölümde gerçekleşen programın ilk bölümünde dinleyicilerin kendisini daha yakından tanıması adına yaşamı, akademik kariyeri ve Rektörlük sürecine dair bilgiler paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Zeybek, ikinci bölümde öğrencilerin ve vatandaşların yönelttiği sorulara cevap verdi.
Maden sektörüyle üniversite arasında AR-GE iş birliği konusunda anlaşma veya protokolleri vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Zeybek, “Yöre ilk çağlardan beri madenciliğin çok önemli olduğu bir yöre. Biz Gümüşhane’mizin farklı köşelerinde, ilk tarih çağlarında işletilmiş galerileri görebiliyoruz. Dolayısıyla madencilik ülke ekonomisi açısından gittikçe önem kazanıyor. Gerek Türkiye’de toplam üretimdeki payı gerek toplam ihracattaki payı bakımından düşünülünce madencilik dikkat çekiyor. Teknolojide birçok alanda da maden ve madene dayalı ürünler kullanılıyor. Buradan baktığımızda da hem bu firmalar hem de eğitim öğretim faaliyetlerinden en üst seviyede yürütülen kurumlar olarak, özelde de Gümüşhane Üniversitemiz, Türkiye ekonomisine bu noktada katkı sağlayabilecek potansiyele sahip. Bu durumu önemli ve anlamlı buluyoruz” açıklamasında bulundu.
Öğrencilerden gelen “Üniversitenin eğitim sektörü ve ileriye dönük gelişimi adına projelerimiz nelerdir?” şeklindeki soruyu Rektörümüz Prof. Dr. Zeybek, “Amacımız eğitim yönetim faaliyetleriyle Üniversitemizi Türkiye’nin öncelikle ilk 50 Üniversitenin içerisine sokabilmek ve Üniversitemizdeki akademik başarıyla ürettiğimiz bilginin üretime, teknolojiye aktarılması, ilimizin, bölgemizin, ülkemizin kalkınmasına daha çok katkı sağlamak. Türkiye’nin 81 ilinden öğrencimiz var. Gümüşhane kültüründe kaynaşıyorlar ve eğitim gördükleri dönemlerde bir taraftan da birbirlerini tanıyorlar. Çocuklarımızın kültürel olarak da beslenebilmeleri, eğitim gördükleri alan dışında sosyal, sanatsal ve sportif imkânlarla da desteklenebilmesi bizim için önemli. Göreve geldiğimiz gün itibariyle bütün yöneticilerimizden, şehrimizin ve ilimizin yöneticilerimizden beklentimiz bu tür örneklerin artması oldu. Çünkü gerçekten öğrencilerimizin kültürel olarak beslenebilmesi, yarınlara çok iyi hazırlanabilmeleri açısından bunlar temel şart” diyerek cevap verdi.
Üniversite içindeki sosyal aktiviteler ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Zeybek, “Önceki yıllarda Covid-19 salgını nedeniyle okulumuza ara vermiştik. Geçen sene gerçekleşen Kahramanmaraş depreminin derin izlerini ve yaralarını halen sarmaya çalışıyoruz. Yaşanan bu gelişmeler birtakım sosyal ve kültürel aktivitelerimizi sınırlandırdı. Elbette ki bu tür etkinlikler devam edecek. Sempozyumlar gerçekleştiriyoruz. Üniversitemiz, başka üniversitelerle paydaş üniversite olarak yeni birtakım etkinlikler, konferanslar düzenliyoruz. Birimler bazında paneller yapıyoruz. Bununla birlikte Ramazan ayı nedeniyle iftar programlarımız devam ediyor. Binin üzerinde öğrencimize günlük olarak iftar yemeği veriyoruz. Ramazan ayı boyunca hafta içi Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından öğrencilerimizin yemek ücretleri karşılanıyor. Vakıf yöneticilerimize de bu vesileyle de çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Kampüs Gündem programı, dinleyicilerden gelen soruların cevaplanması ile son buldu.

  • Gösterim 854
  • Toplam 3