Rektörümüzün Kurban Bayramı Mesajı

Kurban Bayramı’nın gelmesiyle birlikte Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, günün anlam ve önemine ilişkin bir mesaj yayımladı. Rektörümüz mesajında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Bizi birbirimize bağlayan, aramızdaki sevginin ve saygının daha da artmasına vesile olan özel günlerden birisi de Kurban Bayramı’dır. İslam alemi için bir ibadet olduğu kadar insanları iyiliğe, fedakârlığa ve dayanışmaya çağıran Kurban Bayramı, tüm insanlık için de önemli bir mesajdır. Millet olarak birlik ve beraberlik içinde kutladığımız ve güzel duygular içerisinde eriştiğimiz bu bayramda küskünlerin barışıp, kırgınlıkların son bulması, bizlerin en büyük arzusudur. Çünkü Kurban Bayramı bizlere Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatır. Bayramlar; bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşması, diğer yandan birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesi anlamına gelmektedir. Toplumumuzda büyük bir öneme sahip olan birlik ve beraber duygusunu ön plana çıkaran bayramlarımız bizlerin en müstesna günleridir. Rabbimizden bize verilen bu mesajı doğru okumalı ve buna göre hareket etmeliyiz. Ancak bu şekilde gerçek anlamda imanın ve Kurban Bayramı’nın tadına varabiliriz.

Bu düşüncelerle birlikte özünde samimiyet, sevgi, huzur, adanmışlık olan, yardımlaşma ve dayanışmanın en çok hissedildiği bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi çoğaltması temennisiyle Gümüşhane Üniversitesi ailesi adına Gümüşhanemiz başta olmak üzere, üniversite personelimiz ve öğrencilerimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, tüm İslam alemine sağlıklı ve mutlu nice bayramlar dilerim. Bayramınız mübarek olsun.”