Rektörümüzün Nevruz Bayramı Mesajı

21 Mart Nevruz Bayramı vesilesiyle Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir kutlama mesaj yayımladı.

Rektörümüz yayımladığı mesajında şunları söyledi: “Bugün, baharın müjdeleyicisi olan Nevruz Bayramı’nı bir kez daha kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Nevruz, doğanın uyanışını, yenilenmeyi ve umudu simgeler. Nevruz, birlikte daha güçlü olduğumuzu hatırlatır. Bu bayram bizlere farklılıklarımızı zenginlik olarak görmemizi ve bir arada daha sağlam bir gelecek inşa etme fırsatı sunar. Orta Asya’dan Balkanlar’a, Kafkaslar’dan İran’a kadar geniş bir coğrafyada kutlanan, binlerce yıllık köklere sahip önemli bir bayram olan Nevruz, Kuzey Yarımkürede baharın başlangıcını simgelemektedir. Sadece bir mevsim, geçiş bayramı olmanın ötesinde, çeşitli kültürlerde birlik, bereket, diriliş, umut ve dayanışma gibi değerlerin sembolü olarak görülür. Ayrıca doğanın canlanması, toprakların verimliliği ve yeni başlangıçların habercisi olarak kabul edilir. Çeşitliliği ve hoşgörüyü ön planda tutan Üniversitemiz, her daim bilimin ışığında ilerlemeye devam etmektedir. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimiz, bilgiyle donanmış, donanımlı bireyler olarak topluma ve dünyaya büyük değerler katacaklardır. Akademisyenlerimiz ve çalışanlarımız ise Üniversitemizin her bir taşını, her bir öğrenciye ışık tutacak birer fener gibi aydınlatıyorlar. Özverileri, emekleri ve bilgi birikimleriyle öğrencilerimize ışık olmaktadırlar. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu özel günde, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirerek, geleceğe umutla bakıyoruz.
Her yıl 21 Mart’ta kutlanan Nevruz’un tüm öğrencilerimize, akademisyenlerimize ve çalışanlarımıza bolluk ve bereket getirmesini diliyor, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu günler temenni ediyorum.”