“Sağlıklı İletişim, Sağlıkta İletişim”

Üniversitemiz Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Şiran Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından “Sağlıklı İletişim, Sağlıkta İletişim” adlı çevrim içi söyleşi gerçekleştirildi.
      Şiran SHMYO öğrencilerinden Zozan Melat’ın moderatör olarak eşlik ettiği çevrim içi etkinliğe Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim elemanlarından Arş. Gör. Aytap Dinçer konuk oldu.
    Söyleşi kapsamında mesleki tecrübeleri hakkında bilgiler veren Arş. Gör. Aytap Dincer; “İletişim nedir, iletişiminin unsurları nelerdir,  sağlık kuruluşunda çalışan personellerin kurum içi (meslektaşları) ve kurum dışı (hasta, hasta yakınları) paydaşları ile nasıl etkili bir şekilde iletişim kurmaları gerekir, COVİD-19 salgınında sosyal mesafe ve sosyal izolasyon sürecinde iletişimin rolü nedir, aşı kampanyalarında aşıyı teşvik etmek ve doğru bilgileri aktarmak için iletişimin faydaları nelerdir şeklindeki sorulara cevap verdi.
      Soru-cevap eşliğinde devam eden çevrim içi söyleşi etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Dinçer, okul yönetimine ve Sağlıklı Yaşam Kulübüne teşekkürlerini iletti. Moderatör öğrencimiz Zozan Melat da bu etkinliğin düzenlenmesinde başta Şiran SHMYO Müdürümüz Doç. Dr. Kemal Kurt olmak üzere Sağlıklı Yaşam Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Fevziye Bekar ve arka planda etkinliğin gerçekleşmesinde katkı sağlayan Şiran SHMYO öğrencilerimiz Veysi Kudat, Mesut Ünal, Onur Bülbül, Muhammed Azat Ergin ve Nurullah Alkan’a teşekkür etti.
      Çevrim içi etkinlik hakkında düşüncelerini paylaşan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Dünya Sağlık Örgütü’nün benimsediği biyo-psiko-sosyal yaklaşıma göre sağlık sadece hastalık veya sakatlığın olmaması değil, fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak da tam iyi olma halidir. Sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde verilmesinde iletişim de vazgeçilmez bir yere sahiptir. Hangi bölüm veya program olursa olsun öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerde meslek hayatlarında kendilerini en iyi şekilde ifade edebilecek sağlıklı bir iletişim altyapısına sahip olmalarını amaçlıyoruz. Çünkü bir kurumda birimler arası bilgi akışı ne kadar hızlı, doğru ve tam ise kurumda üretilen hizmetler o düzeyde mükemmelliğe ulaşır. Özellikle sağlık gibi önemli bir alanda hasta ve hasta yakınlarına doğru yaklaşım ve onlarla doğru şekilde kurulacak iletişim büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla da sektöre yönelik paylaşımların olduğu çevrim içi etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum.”