Yeni Koronavirüs (COVİD-19) salgını sürecinde kısıtlanan hareketliliğin olumsuz etkilerini azaltmak ve bu süreçte Türk üniversitelerinin yurt dışında dijital ortamlarda da tanıtılması için Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) düzenlediği ilk sanal fuar olan "Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020” sona erdi.
Üniversitemizin de katılım gösterdiği fuarda 142 ülkeden katılım sağlayan yabancı uyruklu öğrencilerden gelen sorular üniversitemizin uzman kadrosu tarafından cevaplandırılarak, öğrenciler bilgilendirildi. “Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020” üzerinden gerçekleştirilen ve 3 gün devam eden küresel ölçekli sanal fuarda üniversitemiz tarafından hazırlanan sanal stantta yabancı uyruklu öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı.
Üniversitemizin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, tanıtım standında görevli akademisyenlerden fuar ve kendilerine sorulan sorular hakkında bilgi aldı. Dünya genelinde öğrencilerle bir araya gelmenin önemine vurgu yapan Rektörümüz, “Yeni Koronavirüs (COVİD-19) salgını dolayısıyla eğitim-öğretimde dijital bir dönem başladı. Bu dijital dönem bizlere dünyanın dört bir yanında bulunan öğrencilere ulaşma fırsatı tanıdı. Yükseköğretim kurulumuz bu fırsatı değerlendirerek, ilk defa düzenlediği sanal fuar ile ülkemizi ve üniversitelerimizi yurtdışındaki öğrencilere tanıtma imkânı sundu. Gümüşhane Üniversitesi olarak ilk kez katılım gösterdiğimiz sanal fuarda yurtdışında bulunan öğrencilere ulaşarak, üniversitemiz hakkında bilgiler verdik. Her fırsatta öğrencilerin yanında olan ve onların gelecek planlarına destek olan üniversitemiz, salgın sürecinde düzenlenen online fuarlarda da yer alarak katılımcı öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor. ‘Study in Turkey YÖK Sanal Fuarı 2020’de online olarak üniversitemizdeki akademisyenlerimiz ile görüşme fırsatı yakalayan yurtdışındaki öğrenciler, Gümüşhane Üniversitesi’nin fakülteleri, eğitim-öğretim altyapısı ve süreci, Ar-Ge merkezleri, laboratuvarları, şehrimizin sosyal kültürel olanakları ile konaklama imkanları gibi birçok konu hakkında uzmanlarımıza sorular sordu. Ayrıca düzenlenen sanal fuar ile yurtdışındaki üniversiteler ile üniversitemiz arasındaki değişim programlarına yönelik yeni anlaşmalara da katkı sağlandığını söyleyebiliriz. Artık dijital bir çağda yaşıyoruz ve bunun altyapısını başarılı bir şekilde sürdürmek için yeni projeler ve girişimlere açık olmamız lazım. Gümüşhane Üniversitesi olarak salgın süreci boyunca altyapımızı sürekli güncel tutarak, dijital çağda ilerlemeye devam ediyoruz. Başta dersler olmak üzere kongre ve konferans gibi önemli programlarımızı online olarak başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye devam diyoruz. Son olarak da başarılı bir şekilde hazırlanan adı geçen sanal fuara katılım sağladık. Söz konusu sanal fuarın hazırlanmasında emeği geçen başta YÖK Başkanımız Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve YÖK üyeleri olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Sanal fuarda düzenledikleri tanıtım materyalleri ve öğrencilerle birebir etkileşimde bulunup bilgilendirmeler yaparak üniversitemizi en iyi şekilde temsil eden Rektör Yarımcılarımıza, Genel Sekreterimize, Rektör Danışmanlarımıza, Dış İlişkiler Ofisimize, Kurumsal İletişim Koordinatörlümüze, akademisyenlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu sanal fuar sadece bir başlangıç, bundan sonra düzenlenecek fuarlarda Gümüşhane Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.