Üniversitemizde Toplumsal Gelişme İçin Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği tarafından hazırlanan ve üniversitemizin de paydaşı olduğu “Sanal Topraklardan Verimli Topraklara” projesi kazanımlarının yer aldığı bir program düzenlendi.
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu konferans salonunda yapılan programda uygulama okulu olarak Arzular Kabaköy Beldesi çevredeki köylerin taşıma merkezi olan Arzular İlkokulu ve Şehit Ramazan Meşe İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı. Proje, Toplumsal Gelişme İçin Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği tarafından köy okullarında robotik kodlama ile tarım birleştirilerek, öğrencilerimizin teknoloji bağımlılığını azaltmaya yönelik olarak hazırlandı. İçişleri Bakanlığı, Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Sanal Topraklardan Verimli Topraklara” adlı projenin kazanımlarının gösterildiği programda projenin süreçleri ve çocuklar üzerine sağladığı faydalar anlatıldı.
Toplumsal Gelişme İçin Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği Başkanı Burak Yurtışığı, düzenledikleri proje hakkında bilgiler veren konuşmasında, “Gençlerin teknoloji bağımlılığından tespit ettiğimiz kadarıyla 3 öğrenciden ikisinin bağımlı olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine yönetim kurulumuz ile birlikte bir proje hazırladık. Bu projede gençlerimizin toprakla internetin doğru kullanımına yönelik destek verdik. Burada teknoloji bağımlısı olarak tespit ettiğimiz gençlerimiz için bir oyun geliştirdik. Bu oyunda 3 boyutlu olarak hayallerini tasarlamalarını istedik. Burada amacımız teknolojiyi gençlerimizden tamamen uzaklaştırmak değil, teknolojiyi doğru yerde kullanmaları için gençleri yönlendirmeyi hedefledik. Onlar hayal etti, biz bu projeyle gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.
Yurtışığı’nın konuşmasının ardından teşekkür konuşmasına başlayan üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır, düzenlenen projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Bir ülkenin sosyal, kültürel ve teknolojik açıdan kendine yeterliliğinin en temel unsuru olan yetişmiş insan kapasitesinin olduğu düşünüldüğünde, üniversitelerin önemi ön plana çıkmaktadır. Burada üniversitelere büyük işler düşmektedir. Üniversiteler bilimsel düşüncenin yeşerdiği, anlamlandığı evrensel bir öneme sahiptir. Toplumların sosyal ve bilimsel gelişim süreçlerinde yeni kültürel değerlerin benimsenmesinde üniversitelerin bazen tetikleyici bazen de hızlandırıcı bir etkiye sahiptir. Gençlerimizin fikirlerinin gelişimine yönelik gönüllülük faaliyetlerine katkıda bulunmak onların kişisel ve sosyal yönden gelişmesini artıracaktır. İlimizdeki kamu kurumları, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) bünyesinde geliştirilen ve paydaşı olduğumuz bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Yapılan programa katılan Gümüşhane Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu da projenin öneminden ve ülkemize katkılarından söz eden konuşmasında şunlara değindi: “Toplumumuz neredeyse teknoloji bağımlısı haline geldi. Teknoloji hayatımızın ayrılmaz bir parçası oldu. Bunu mümkün olduğu kadar en iyi şekilde kullanacağız. Hazırlanan bu proje ile gençlerimiz teknolojiyi en iyi şekilde yararlı işlerde kullanmayı öğreniyor. Bu nedenle de derneğimize, kuruluşlarımıza ve üniversitemize teşekkür ediyorum.”
Anteplioğlu’nun konuşmasının ardından proje eğitmeni Yasin Demir tarafından yapılan projenin aşamaları ve kazanımları katılımcılarla paylaşıldı. Üniversitemiz Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü öğretim elemanı Psikolog Elvan Kiremitçi de sürekli internette dolaşma dürtüsüne dayanamayan ve internette daha fazla zaman geçiren gençleri bu bağımlılıktan kurtarmak için yapılan projenin önemini katılımcılara anlattı.
Yapılan konuşmaların ardından proje desteklerinden dolayı üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Nazır’a Toplumsal Gelişme İçin Kadın, Gençlik ve Engelli Derneği Başkanı Burak Yurtışığı tarafından plaket takdim edildi. Programda ayrıca desteklerinden dolayı Gümüşhane İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, Arzular Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ve vermiş olduğu bilgilerden dolayı Psikolog Elvan Kiremitçi ’ye de plaket takdimi yapıldı.
- Gösterim 2040
- Toplam 9