Üniversitemiz Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde açılan iki programa alacağı öğrencilerle birlikte büyümesini sürdürüyor.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Acil Durum ve Afet Yönetimi programına 40 öğrenci ve Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programına da 30 öğrenci kontenjanı verilen meslek yüksekokulumuz, adı geçen yeni programlara alınacak ilk öğrencilerini karşılamanın heyecanını yaşıyor.
Söz konusu programlar hakkında bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulumuzda yeni dönem için YÖK tarafından verilen kontenjanlara öğrencilerimizi büyük bir heyecanla bekliyoruz. 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde eğitim hayatına ilk kez başlayacak olan Acil Durum ve Afet Yönetimi programına 40 öğrenci alacağız. Acil Durum ve Afet Yönetimi, acil durum ve afetlerle etkin bir şekilde baş edebilme kapasitesinin artırılması, Acil Durum ve Afet Yönetimi alanında ihtiyaç duyulacak bilgi ve becerilere sahip elemanların yetiştirilmesi hedeflemektedir. Ülkemiz bulunduğu coğrafi yapısı gereği çok çeşitli doğal afetlere maruz kalmaktadır. Bu afetlerde kayıpları en aza indirmek için de yetişmiş ara eleman ihtiyacı var. Programı başarıyla bitirerek ‘Acil Durum ve Afet Yönetimi Teknikeri’ unvanı alan öğrencilerimiz afet ve acil durum ile sağlık sektörü başta olmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü, Devlet ve Eğitim Araştırma Hastaneleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, SGK, Darülaceze Müessesesi Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Belediyeler, Üniversiteler, AFAD Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Kızılay gibi pek çok kamu ve tüzel kuruluşlarda çalışma olanağına sahip olabilirler.
Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi programına da 2020-2021 eğitim öğretim yılı güz döneminde 30 öğrenci alacağız. Bu programın amacı, gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin hijyenik kontrol işlemlerinde yardımcı olmak üzere yapılması gereken işleri ve gıda güvenliğini bilen, tüketici sağlığını düşünen, teknik bilgi ve becerilerine sahip ara elemanlar yetiştirmektir. Bu alanda yetişen bir tekniker, her türlü gıdanın hammadde, yarı mamul madde ve ürün aşamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilir. Bu programdan mezun olanlar, çeşitli kurum ve kuruluşların araştırma/geliştirme laboratuvarlarında, modern analiz ve kalite kontrol laboratuvarlarında çalışabilirler.
Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulumuzda açılan bu iki programa alacağımız ilk öğrenicilerimizi de diğer tüm öğrencilerimiz gibi çağdaş bilgi ve teknoloji ile donatarak onları girişimci, üretken, sorgulayan, rekabetçi, ulusal ve uluslararası düzeyde mesleki bilgi ve beceriye sahip bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Öğrenci sayımızın artışı ile birlikte Şiran ilçemizde ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda bir kalkınma ve büyüme olacağına inanıyorum. Programın Şiran ilçemiz ve üniversitemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
- Gösterim 3048
- Toplam 4