Tiyatro Gösterisi Büyük İlgi Gördü

Üniversitemiz Tiyatro Kulübü’nün daveti üzerine Üniversitemizde gösterim yapan Trabzon Devlet Tiyatroları ekibi “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor” adlı tiyatro oyununu sahneledi.Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor” adlı tiyatro oyunu, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Oynanan tiyatro gösterisine Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Fatih Yalçın, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.İzleyenlerden yoğun alkış alan tiyatro gösterisi; üç eski palyaço, üç eski dost olan Nicolo, Filippo ve Peppino’nun “yaşlı bir palyaço aranıyor” ilanını görüp, seçmelere katılmak için bir bekleme odasında karşılaşmasıyla başlar. Bu durum onlar için geçmişlerini hatırlamak; ama aynı zamanda yeteneklerini tekrar kanıtlamak için bu bir fırsattır. Ardından, her biri hâlâ yaşayan ve şanslı bir palyaço olduğunu kanıtlamak için absürt, komik ve acınası bir yarış içine girerler. Hayatta kalabilmek için mücadele eden palyaçolar, modern zaman gladyatörü haline gelirler. İzleyenlerden büyük beğeni alan gösteri sonunda seyircileri selamlayan oyuncular uzun süre ayakta alkışlandı.
    Tiyatro gösterisinden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Trabzon Devlet Tiyatroları ekibine çiçek ve plaket takdiminde bulundu. Üniversitemizde kültürel faaliyetlerin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Rektörümüz, “2021 yılının son günlerinde bizlere böylesi güzel bir tiyatro gösterisi sundukları için Trabzon Devlet Tiyatroları ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir akşam geçirdik. Üniversiteler, sadece eğitim öğretimin verildiği yerler değildir. Ayrıca kültür, sanat gibi önemli dalların da icra edildiği bilim yuvalarıdır. Bilimden sanata birçok alanda ev sahipliği yapan Üniversitemizin kültürel ve sanatsal etkinliklere de daima kapısı açıktır. Dileğimiz bu ve buna benzer organizasyonların Üniversitemiz ve şehrimizde artarak devam etmesidir. Bu sebeple de etkinliğe emek veren ve katılım sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.