Turizm Fakültesi’nden Altı Farklı Sosyal Sorumluluk Projesi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Meslek Etiği dersi ve Turizm Rehberliği Bölümü, Sürdürülebilir Turizm ve Çevre derslerinde öğrenciler altı farklı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiler.

Sosyal sorumluluk projelerinin ilkinde Gümüşhane İl Müftülüğü kapsamında faaliyetlerini sürdüren Recep-Seniha Bozkır Kur’an Kursu öğrencileri ziyaret edilerek etik konusunda öğrencilere sunum yapılarak hediyeler taktim edildi.  İkinci sosyal sorumluluk projesinde Fevzipaşa İlkokulu’nda sürdürülebilir turizm ve çevre konusunda sunum yapılarak birinci sınıf öğrencilerine çevresel farkındalığı artıracak hediyeler taktim edildi. Üçüncü sosyal sorumluluk projesinde fakülte öğrencileri ilimiz Arzular-Kabaköy beldesinde öğrenim gören ortaokul öğrencilerine kitap yardımında bulunan öğrencilerimiz, kütüphanelerinin zenginleşmesine de katkıda bulundular. Sosyal sorumluluk projelerinin dördüncüsünde Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü,  80. Yıl Sevgi Evi ziyaret edilerek proje kapsamında oyun, hediyeleşme ve ortak vakit geçirme etkinliği hayata geçirildi. Beşinci sosyal sorumluluk projesinde de öğrencilerimiz Turizm Fakültesi çevresindeki çöpleri toplayarak çevrenin korunması noktasında hassasiyetlerini göstermiş oldular. Son olarak hazırlanan altıncı projede ise Gaziantep Nurdağı Arslanlı Ortaokulu öğrencilerine, Turizm Fakültesi öğrencilerimiz tarafından toplanan kitaplar bağışlandı.

İlgili derslerin sorumlusu Doç. Dr. İsmail Çalık’ın rehberliğinde hazırlanan projeler, hem öğrencilerin özgüvenlerinin gelişmesine hem de sosyal sorumluluk bilincinin oluşmasına katkı sağladı. Projeler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Çalık, özellikle çocuk ve genç bireylerin farkındalığının artırılması amacıyla bu projelerin önemli olduğunu vurgulayarak, toplumun her kesimine dokunacak projelerin hazırlanmasının önemine değindi. Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Beyza Öztürk Sarıkaya ise sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiren Fakülte öğrencilerine ve öğrencileri yönlendiren Doç. Dr. İsmail Çalık’a teşekkür ederek, bu gibi sosyal sorumluluk projelerinin üniversitelerin toplumsal katkı amacına hizmet ettiğini belirtti.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencilerinin, ders kapsamında gerçekleştirdikleri altı farklı sosyal sorumluluk projesi hakkında Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Sosyal sorumluluk projeleri, topluma ve çevreye karşı duyarlılık ve sorumluluk amacı taşıyan önemli faaliyetlerdir. Bu projeler, öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra, toplumumuzun farklı kesimlerine yönelik olumlu etkiler bırakma amacını taşımaktadır. Öğrencilerimiz hazırladıkları birbirinden farklı 6 projeyle önemli bir sosyal sorumluluk örneği sergilediler. Projelerin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen öğrencilerimizi ve projelerin sorumlusu Doç. Dr. İsmail Çalık hocamızı tebrik ediyor, toplumumuza katkı sağlayan bu tür katma değer yaratan projelerin devam etmesini temenni ediyoruz.”