Uluslararası Öğrenci Buluşmaları Gerçekleşti

Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında Kamu-Sivil Toplum Kuruluşlarının faaliyetleri, “Sen de gel” sloganıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi Alanı’nda düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşmaları adlı etkinliğe öğrencilerimiz de katıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) çatısı altında yer alan öğrenci kulüplerinin faaliyetlerinin tanıtıldığı Uluslararası Öğrenci Buluşmalarına katılan Üniversitemizde eğitim gören Uluslararası öğrencilerimiz, KTÜ’de eğitim gören öğrencilerle bir araya gelerek fuar alanında sergilenen bölümlerin tanıtıldığı stantları gezerek bilgi aldılar. Öğrencilerimiz daha sonrasında KTÜ 15 Temmuz Demokrasi Alanı’nda düzenlenen Uluslararası öğrenciler tarafından kurulan stantlarda ülkelerini, kültürlerini ve geleneklerini, fuara katılan ziyaretçilere tanıttı. Etkinlik sonunda KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede Üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü bünyesinde ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın organize ettiği ve öğrencilerimizin sahnede sergiledikleri gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı.
Tertip edilen geceye katılan KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akif Cinel yaptığı konuşmasında Uluslararası öğrencilerle bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

KTÜ’de düzenlenen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Bu tür etkinlikler öğrencilerin kültürel alışveriş yapmasını ve farklı kültürleri daha yakından tanımasını sağlar. İnsanlar arasındaki etkileşim sonucunda doğup gelişen kültürlerin ülkemizdeki temsilcileri olan Uluslararası öğrencilerimizin Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde eğitim gören Uluslararası öğrencilerle birlikte bir araya gelip katılımcılara farklı deneyimler yaşamaları bizleri de sevindirdi.
Bu vesileyle etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen başta Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve ekibine teşekkür ediyorum. Üniversitemiz öğrencilerinin böylesi fuarlarla buluşmalarında yardımcı olmalarından dolayı hem Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzü hem de Türkçe Öğretim Merkezimizi tebrik ediyorum.”