Üniversite-İş Dünyası-Öğrenci Buluşmaları: Gümüşhane İlinin ihracat Potansiyeli Fırsatlar ve Tehditler

GÜMÜŞHANE’NİN İHRACAT POTANSİYELİ MASAYA YATIRILACAK

Gümüşhane Üniversitesi işletme bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümüşhane İli Ticaret ve sanayi odası akademik danışmanı olan Prof. Dr. Hasan AYAYDIN tarafından TOBB, Gümüşhane ve Kelkit Ticaret ve Sanayi Odaları, Gümüşhane Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü ve Gümüşhane Üniversitesi destekleriyle “ÜNİVERSİTE İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİ BULUŞMALARI” temalı bir dizi seminer programı başlatılmıştır. 7 Temmuz tarihinde saat 14:00’da düzenlenecek olan bu haftaki seminerde “Gümüşhane İlinin ihracat potansiyelinin geliştirilmesi: Fırsatlar ve tehditler” masaya yatırılacak.

“KOBİ’LER TÜRKİYE EKONOMİSİNİN BEL KEMİĞİ, DİNAMOSU VE EKONOMİNİN CAN DAMARIDIR”

AYAYDIN “Güçlü KOBİ Güçlü Türkiye” düşüncesinden hareketle bu seminer programları başlattık ve ikincisini “Gümüşhane İlinin ihracat potansiyelinin geliştirilmesi: Fırsatlar ve tehditler” temasıyla düzenleyeceğiz. Küresel ekonomide söz sahibi ülke konumuna gelebilmek ve bölge olarak ülke ekonomisine daha fazla katkı sunmak için teknoloji odaklı yatırım yapan, büyüme potansiyeli olan pestil-köme sektörünün yeni pazarlara açılması önem arz etmektedir. Bu seminerde Gümüşhane ilimizin ihracat potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla Kamu ve özel sektör olarak ne gibi çalışmalar yürütebiliriz konusunu ele alırken, yapılacak çalışmalara ışık tutacak şekilde sektör görüşlerine yer vereceğiz” dedi.

AYAYDIN ayrıca, “Program için desteğini esirgemeyen rektörümüz Prof.Dr. Halil İbrahim ZEYBEK hocamıza, Ticaret ve sanayi odaları başkanlarımız İsmail AKÇAY ve Mustafa DALTABAN beylere, Sanayi ve Teknoloji İl müdürü T. Tarkan KOCAGÖZ’e teşekkür ederim” dedi.

Bu haftaki seminerde Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğinin ve Türk Eximbank yöneticilerinin de katılımında Gümüşhane ilinde ihracat yapan ya da yapma potansiyeli olan girişimcilerimizin ihracat konusunda yaşadığı sorunlara çözüm önerisi sunma, kolay ihracat, mikro ihracat, sağlanan ihracat desteklerini tanıtma konusu üzerinde durulacaktır. Programda ayrıca soru ve cevap bölümü yer alacaktır.

SEMİNERE KATILIM LİNKİ:
meet.google.com/mpb-rdpu-tvu