Üniversitemiz Heyeti Külliye’de

Üniversitemiz Heyeti Külliye’de

Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek beraberinde üniversitemiz senato üyeleri İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çelik ve Rektör Danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız ve Dr. Öğr. Serhat Dağ ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının yanı sıra, YÖK üyeleri, ilgili kurum başkanları, büyükelçiler, üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler katıldı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Yükseköğretim Kurulu olarak temel çabalarının, yükseköğretim sistemimizdeki olağan süreçleri yani rutini sürdürmekten ziyade, yükseköğretimi kademeli bir şekilde yeniden inşa etmek olduğunu belirtti. Ülkemizin bugün dünyada küresel bir aktör olduğunu, büyük bir yarışın içinde olduğunu ve bu büyük yarışı önde sürdürme kararlılığında olduğunu ifade eden Saraç, “Her türlü sömürüye karşı savaşan bir ülkenin yükseköğretim sisteminin, akademinin tüm alanlarında, tekrarlayan değil üreten olması gerektiğinin bilincindeyiz. Anadolu’nun her köşesindeki üniversitelerimizi, eğitimin yanı sıra topluma hizmet noktasında da işlev görebilmeleri için, YÖK olarak devletimizin diğer kurumları ile birlikte tüm imkânlarımızla destekliyoruz.” açıklamasında bulundu. Yeni YÖK’ün başlatmış olduğu girişimler ile yasal bir zemine de kavuşan “Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” sayesinde üniversitelerin tek tip bir yapıdan kurtulduğunu ve bölgelerine katkı sağlayan üniversiteler haline geldiğini aktaran YÖK Başkanı, projenin Araştırma Üniversiteleri ve bölgesel kalkınma odaklı üniversiteler olarak iki ana koldan sürdürüldüğünü belirtti.

YÖK Başkanı Saraç’ın konuşmasının ardından sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en büyük adaletsizliğin eğitim öğretim hayatındaki adaletsizlik olduğunu belirterek bu adaletsizliğin telafisinin çok zor olduğunu kaydetti. Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi: “Eğitim, öğretim meselesi önümüzdeki dönemde de önceliklerimiz arasında ilk sırada yer almaya devam edecektir. Akademisyenlerimizden, öğretmenlerimizden resmi ve özel eğitim öğretim kurumları yöneticilerimizden başlayarak velilerimiz ve öğrencilerimiz dâhil bu konuda söyleyecek sözü olan herkese gönlümüz ve kulağımız açıktır. Türkiye'nin yükseköğrenim alanında da özellikle son 17 yılda çok büyük bir başarıya imza attık. Üniversite sayısının 76'dan 207'ye, öğretim elemanı sayısının 70 binden 168 bine, öğrenci sayısının 1,6 milyondan 8 milyona yükselmiş olması bu başarının en bariz ifadesidir. Nitelik noktasında aşmamız gereken şüphesiz ki bir mesafe var ama dikkat edin öğretim üyelerimizin de sayısını da sürekli artırıyoruz. Şimdi bizim arzumuz öğrencimizin niteliğini artırırken şüphesiz ki hocalarımızın da niteliğinin artması ve evlatlarına, öğrencilerine de o denli sahip çıkması gerekir ki biz hem hocalarımızla hem de öğrencilerimizle ayrıca iftihar edelim. Bu adımı atabilir miyiz, atarız. Bu millet bunu da başarır.”

Yeni akademik yılın ülkemiz, milletimiz ve Gümüşhane Üniversitesi için hayırlara vesile olmasını dileklerinde bulunan Rektörümüz, gerçekleştirilen tören sonrası şu açıklamalarda bulundu: “Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile 2019-2020 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Gümüşhane Üniversitesi olarak katılım gösterdik. Bizlere ev sahipliği yaptığı için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Burada bulunmak bizleri hem onurlandırıyor hem de bizlere ayrı bir motivasyon sağlıyor. Birçok yapısal değişikliği uygulamaya koyan YÖK Başkanımızın Türkiye Projesi olarak nitelendirdikleri ve gurur duyduğumuz YÖK 100/2000 Doktora Projesi ile 2023 için çizilen vizyonda ‘net kalkınma değerini kendi beyin gücüne dayanarak artırabilen’ bir Türkiye hedefine yürekten inanıyoruz. Üniversite olarak yapacağımız çalışmaları çizilen bu vizyon etrafında şekillendireceğiz. Dünyada büyük bir yarış içerisindeyiz, bu yarışı en önde sürdürmek için akademisyenler olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Yeni Akademik yılın büyük başarılar, gelişimler ve dönüşümler getireceğine inanıyorum. Bu vesileyle 2019-2020 akademik yılının ülkemize, milletimize, tüm camiamıza ve dolayısıyla da üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum.”

  • Gösterim 1630
  • Toplam 4