Üniversitemiz İki Yeni Bölüme Öğrenci Alacak

Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2021–2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için bünyesinde açtığı iki bölüme ilk öğrencilerini alacak.
      Enstitümüz 24.11.2021 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararıyla açılan Sosyoloji Ana Bilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programına ve Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans programına öğrenciler alınacak. Lisansüstü programlarına başvurular 24-28 Ocak 2022 tarihinde başlayacak olup, kayıt hakkı kazanan adayların ilanı 7 Şubat 2022 tarihinde Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü web sayfasında duyurulmaya başlanacaktır. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgiye Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü web sayfası üzerinden veya buraya tıklayarak ulaşılabilir.
      İlk öğrencilerini alacak olan ana bilim dalı programlarının Üniversitemize ve ilimize hayırlı olması dileklerinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Enstitümüz bilindiği üzere 21.05.2021 tarih ve 31487 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan kararla Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinin aynı çatı altında birleştirilmesiyle faaliyetlerine başladı. Hızlı ve büyük bir gelişim gösteren Enstitümüz, bünyesine kattığı yeni programlarla beraber 13 doktora, 34 tezli yüksek lisans ve 4 tezsiz yüksek lisans programına ulaştı. Enstitümüzün güncel rakamlarla birlikte Yüksek Lisans (Tezli-Tezsiz) programında 1337, Doktora programında da 118 öğrencisi bulunmaktadır. İlk öğrencilerini alacak iki programımızla beraber bu sayının artacağına inanıyoruz.
      Hali hazırda 4 yıllık Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bulunan Üniversitemizde Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalında Yüksek Lisans programını da açarak ilk öğrencilerimizi alacağız. Bu programdan mezun olacak öğrencilerimiz akademik kariyerlerinin yanı sıra üniversitelerin beden eğitimi ve spor ile ilgili birimlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinde akademisyen olarak da çalışabilmektedir.
      İkinci yüksek lisans programımız ise Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programıdır. Akademik kariyer ve bilimsel çalışma yapmak isteyen öğrencilerimiz Sosyoloji Tezli Yüksek Lisans programına başvurularını yapabilirler. Ayrıca bu programdan mezun olan öğrenciler, çeşitli kurumlarda uzman olarak çalışabilmektedirler. İlk öğrencilerini alacak olan tezli yüksek lisans programlarının Üniversitemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Programların açılmasında emeği geçen başta Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Serhat Dağ olmak üzere tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, bölüm ve programları tercih edecek öğrencilerimize şimdiden akademik hayatlarında başarılar diliyorum.”