Üniversitemiz İletişim Fakültesinde Dış Paydaş Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz İletişim Fakültesi’nde Gazetecilik Bölümü ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenleri, dış paydaş toplantısı çerçevesinde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

İletişim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen dış paydaş toplantısında yerel ve ulusal basın temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantıda, iki bölümün ders programı incelenerek sektörün beklentilerini karşılayıp karşılamadığı yönünde karşılıklı görüş ve beklentiler dile getirildi.
Toplantıya katılarak konuk gazetecilere selamlama konuşması yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır bundan sonra 2-3 yıl boyunca sık sık yapılacak etkinliğin güzel iş birliklerine kapı aralayacak bir program olmasını dileyerek, “Biz bir aileyiz. Biz basından her zaman çok destek aldık. Her an etkileşim halindeyiz. Hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gazetecilik bölümü müfredatı hakkında yaptıkları toplantılara değinen Gazetecilik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ali Özcan, “Biz Gazetecilik bölümü olarak 2018-2019 yılları arasında eğitim ve öğretime başladık. Geçtiğimiz yıl da ilk mezunlarımızı verdik. O dönem hazırladığımız ders müfredatı şu an önünüzde bulunuyor. Biz bu yıl itibariyle bölüm olarak 4-5 toplantı yaptık. Bu toplantılarda uygulamanın ön planda olması gerektiği kararını aldık. Bununla ilgili bir iç paydaş toplantısı yaptık ve hocalarımızdan görüşler aldık. Bu noktada sizlerin beklentisi de bizim için önemli” şeklinde konuştu.

Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Neva Doğan da müfredata dair düzenlemelerin gerek çağın ihtiyaçları gerekse sektörün geldiği nokta doğrultusunda yapılması gerektiğini belirtti. Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nün çok yönlü bir bölüm olduğunu belirten Doğan, “Öğrencilerin yerel basın kuruluşlarında staj imkânlarının olması ve yerel basın mensuplarının bu konuda bizlere her zaman destek olması büyük ayrıcalık” diyerek, akademi-sektör etkileşiminin karşılıklı olarak çok büyük fayda sağlayacağını kaydetti.

Ders müfredatı ve öğrenciler hakkında görüşlerini paylaşan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise “İlk toplantıda müfredata baktığımız zaman müthiş bir ders yoğunluğu görmüştük ve sizinle bu durumu konuşmuştuk. Bir sonraki toplantıda ders sayısının azaldığını ve bazı derslerin birleştiğini gördük. Biz şundan yanayız, öğrenci arkadaşlarımızın dışarıda, sahada olması lazım. Çünkü bu meslek sahayla bütünleşmiş bir meslek. Pandemiden önce mesleği severek yapacak öğrenciler gelip gidiyordu. Fakat pandemi vurduktan sonra o nitelikli öğrencileri kaybettik” diye konuştu.

Dış paydaş toplantısında Gümüşkoza Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çelik, Gümüşhane Olay Gazetesi’ni temsilen Hasan Pir, İHA Gümüşhane Temsilcisi Recep Ergin, AA Gümüşhane Temsilcisi Muhammet Çelik, DHA Gümüşhane Temsilcisi Sinan Uçar ile gazeteciler Uğur Aydın, Zeynep Kaya ve Selda Fırat söz alarak görüş ve beklentilerini dile getirdi.

Üniversite olarak iletişim alanında iş birliğini güçlendirmek, bilgi paylaşımını sağlamak ve sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek amacıyla paydaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Üniversitemiz adına ilimizde görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerimizi Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Basın mensuplarımızla İletişim Fakültemizin de destekleriyle iş birliği yapmak, ortak projeler geliştirmek ve ortaya çıkan bu deneyimleri paylaşmak büyük bir öneme sahiptir. Günümüzde iletişim, hızla değişen ve gelişen bir alandır. Teknolojinin etkisiyle haber alma ve haber verme yöntemleri sürekli değişip dönüşmektedir. Bu bağlamda halkla ilişkiler, gazetecilik ve radyo televizyon sinema gibi iletişim alanlarına yönelik eğitim veren bölümlerimizde öğrencilerimizi güncel gelişmelerle donatarak, sektördeki ihtiyaçlara cevap verecek donanıma sahip mezunlar yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. İletişim Fakültemizin gerçekleştirdiği bu toplantı vesilesiyle basın mensuplarımızla sektördeki güncel gelişmeleri, ihtiyaçları ve beklentileri tartışma fırsatı bulduklarına inanıyorum. Üniversite olarak, İletişim Fakültemizdeki bölümlerimizi sektörün ihtiyaçlarına uygun olarak sürekli güncellemekte ve yenilemekteyiz. Basın mensuplarımızın katkıları ve geri bildirimleri sayesinde bu süreci daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Bu vesileyle de toplantının düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyor, katılan tüm basın mensubu arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.