Üniversitemiz Öğrencilerimizin İkinci Yuvası

Üniversitemizde eğitim öğretim gören uluslararası öğrencilerimizin sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Öğrencilerimizin eğitime, sosyal yaşama ve kültürel faaliyetlere eşit bir şekilde katılımlarına yardımcı olmak ve yabancılık çekmemeleri noktasında onlara destek vermek amacıyla adaptasyon sürecini hızlı ve sorunsuz atlatmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapan Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüz, çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzün öğrencilerimizin her birisiyle birebir ilgilenerek Üniversitemizin tercih edilmesinde büyük rol oynadığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Ülkemize her yıl binlerce uluslararası öğrenci, eğitim öğretim görmek için geliyor. 2017 yılında Üniversitemizin 4 ülkeden toplam 32 yabancı uyruklu öğrencisi vardı. Hem Üniversitemizin diğer ülkelerin kültürleriyle hem de o ülkelerde ülkemizin kültürel ve sosyal yapısının tanıtılması amacıyla Üniversitemizde uluslararası öğrenci sayısının artmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Bu kapsamda uluslararası öğrenci sayımızı artırmak ve Üniversitemizin eğitim kalitesini bu öğrencilerimizle buluşturmak amacıyla Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğümüzü kurarak faaliyetlerini sürdürmesini sağladık. Koordinatörlüğümüz, öğrencilerimizin her bir ihtiyacıyla yakından ilgilenerek gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Zira gelinen bu noktada uluslararası öğrenci  sayımız 66 ülkeden 974 öğrenciye ulaştı.
Öğrenci sayımızın artmasında Koordinatörlüğümüzün çalışmalarının payı çok büyüktür. Uluslararası öğrencilerimizin Üniversitemize kabulü sırasında gerçekleştirilen tüm sınavlar ilgili koordinatörlüğümüzün kontrolü ve bilgisi dahilinde gerçekleştiriliyor. Öğrencilerimiz bir taraftan Türkçe Öğrenim Merkezi (TÖMER)’nde Türkçe öğrenirken, diğer yandan da lisans ve ön lisans programlarında yükseköğrenimlerini sürdürüyorlar.
Üniversitemiz bünyesinde kurulan Uluslararası Öğrenci Kulübü de öğrencilerimizin ilimizdeki eğitim hayatı süresince onlara yardımcı olarak önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Koordinatörlüğümüz tarafından yıl boyunca yapılan etkinlik ve geziler sayesinde şehrimizin ve ülkemizin uluslararası gönül elçileri olan öğrencilerimiz, ülkemizin ve ilimizin kültürel zenginliklerini yakından tanıyorlar.
Gümüşhane Üniversitesi, uluslararası öğrencilerimizin ikinci yuvasıdır. Bu vesileyle de uluslararası öğrencilerimizin başvuru işlemlerinden mezuniyetlerine kadar, tüm idari ve akademik süreçlerde her daim onların yanında olan ve onlara destek veren başta Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız olmak üzere tüm personelimizi kutluyorum. Öğrencilerimizin ülkelerinden Üniversitemize gelmesine kadar bütün işlemlerinde onların yanlarında olup, zaman farkı gözetmeden onlara yardımcı olmaya devam ediyorlar.”