Üniversitemizin 2018-2022 yılları arasında yapmayı amaçladığı hedefleri gösteren “Gümüşhane Üniversitesi 2018-2022 Stratejik Planı” hazırlanarak, kamuoyunun bilgisine sunuldu.
2013-2017 stratejik planında belirlenen amaç ve hedeflere ne kadar ulaşılabildiğini veya neden ulaşılamadığının değerlendirilmesinin yapıldığı Stratejik Plan’ın ilk bölümünde, ülkemizdeki Bakanlık düzeyinde bulunan tüm kurumlar ile devlet ve özel tüm üniversiteleri kapsayan anket çalışması sonucunda elde edilen bilgilere yer verildi. Ek olarak Gümüşhane ilinde bulunan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile il ve ilçe halkından 10.000 kişiyle görüşülerek, kendilerine uygulanan anket sonucunun bilgileri kamuoyuna iletildi.
Farklılaşma Strateji başlığı adı altında üniversitemizi diğer üniversitelerden farklı kılan özelliklerin belirlendiği planda, Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in altını çizdiği vizyonda belirtmiş olduğu organik tarım, turizm ve madencilik başlıkları farkındalık oluşturacak sektörler olarak belirlendi.
Üniversitemiz tarafından hazırlanan 2018-2022 Stratejik Plan’ın, 4 amacı bulunuyor. Bunlar;
1- Eğitim öğretimde kaliteyi arttırmayı amaçlayan, ülkenin ve bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda rekabet edebilir bir üniversite olmak.
2- Bilimsel araştırma kaynaklarını ve kalitesini arttırarak, özellikle toplumsal ve ekonomik faydası yüksek projeler/faaliyetler gerçekleştirmek.
3- Paydaşlarımızla işbirliği içerisinde toplumun ihtiyacı olan alanlarda yerel ve bölgesel kalkınmaya yönelik nitelikli hizmetler üretmek.
4- Üniversitemizin sosyal, fiziksel ve yönetsel altyapısını güçlendirerek şeffaf, hesap verilebilir ve sürdürülebilir kurum kültürünü oluşturmak olarak belirlenmiştir.
Stratejik Plan ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi’nin vizyonu için “Kurumsal yapısını gittikçe güçlendiren; bulunduğu yörenin özellikle organik tarım, turizm ve madencilik potansiyelinin değerlendirilebilmesi için çalışmalar yapan; bilime katkılarıyla; ulusal ve uluslararası işbirlikleriyle topluma yararlı projeler üreten, ülke geleceğinde söz sahibi olan bir üniversite olmak” olduğunu belirterek, misyonunun ise “Eleştirel düşünebilen, girişimci, üretken, rekabetçi, kişisel ve mesleki olarak kendini sürekli yenileyebilen fertler yetiştirebilmeyi, bilime evrensel katkı sağlayabilen araştırmalar yapabilmeyi, tüm değerleri ile bulunulan yöre, ülke ve dünya sorunlarına karşı duyarlı, şehrin, bölge ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunan hizmetler yapabilmeyi görev edinmiştir.” açıklamasında bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane Üniversitesi 2018-2022 Stratejik Planı’nda yaptığı sunuş konuşmasında ise şu ifadelere yer verdi:
“Aynı dönemde kurulan diğer üniversitelere göre hızlı bir gelişim gösteren genç-dinamik idari ve akademik kadrosu ile gelişimi hedefleyen Gümüşhane Üniversitesi, kuruluş tarihi itibari ile yeni bir üniversite olmasına rağmen, gerek fiziki yapılaşma gerekse altyapı olanakları bakımından gelişimini devam ettirmektedir. Ortaya konulan gelişime karşın kuşkusuz ki yapılacak işler bitmemiştir, bitmeyecektir. Bu işleri devam ettirmek ve tamamlamak niyeti ile Ocak 2017’de devraldığım Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük makamının verdiği görev ve sorumluluk bilinci ile kurumumuzu hem idari hem de akademik personeli ile üreten, başta Gümüşhane ve bölgemiz olmak üzere, ülkemize hem bilimsel anlamda katkı sağlayan hem de yöresel problemlerine çözüm üreten bir kurum olma yolunda üniversitemizin çıtasını yükseltmeyi görev edinmiş bulunmaktayız.
Üniversitemizin kullanımına tahsis edilen kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir şekilde kullanılması sağlanırken, eksik kalınan alanların da geliştirilmesi gerekmektedir. Üniversitelerin bilginin üretildiği ve topluma yayıldığı kurumlar olduğu göz önüne alınarak, Gümüşhane Üniversitesi; şehrin ve bölgenin kalkınmasında önemli ve daha aktif rol üstlenerek, şehir ile bütünleşerek, kendi öz kaynak çeşitliliğini arttırarak, toplum ve sanayi birlikteliklerini sağlayacak ve sosyal projeleri üretecektir. Gümüşhane Üniversitesi, kendi gelişiminin yanı sıra bölgenin de refah ve huzuruna katkıda bulunan bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.
Üniversitemizin 2018-2022 dönemi Stratejik Planı’nın hazırlanmasında görev ve sorumluluk alanlara şükranlarımı sunar, uygulama, izleme ve değerlendirme süreçlerinde verecekleri katkı ve destekler için şimdiden herkese teşekkür eder, başarılar dilerim.”