Üniversitemizde Dini Materyal Sergisi Düzenlendi

Üniversitemizde Dini Materyal Sergisi Düzenlendi

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi 3.sınıf öğrencileri tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen dinî materyal sergisinde öğrencilerimizin dönem boyunca hazırlamış oldukları materyaller sergilendi.
3. sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan  ilkokul ve ortaokul seviyesinde Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, Hz. Muhammed’in Hayatı, Temel Dinî Bilgiler ve Kur’an-ı Kerîm derslerine ilişkin konuları kapsayan materyaller, sergiyi ziyaret edenler tarafından ilgiyle karşılandı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ilkokul seviyesinde öğretilen konular somutlaştırılarak 200 proje ortaya çıkartıldı. İlahiyat Fakültesi 3.sınıf öğrencilerimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatı içerisinde ilkokul  4-5-6-7 ve 8’inci sınıflara yönelik tüm ünite ve konu alanları içerisinde her konuya yönelik bir materyal geliştirme çalışması yaptı. Hazırlanan projeler daha sonra ilkokul ve engelli öğrenci sınıflarına bağışlanacak.
İlahiyat Fakültesi zemin katında sergilenen projeleri gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gerçekleştirilen her projenin birbirinden değerli ve zahmetli projeler olduğunu kaydeden konuşmasında, “İlahiyat Fakültesi 3. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanmış bir sergi. İlahiyat fakültesi öğrencilerimiz bir çok bölümde olduğu gibi mezun olduktan sonra değil, 4 yıllık eğitim öğretim süresi içerisinde formasyon alıyorlar. Öğrencilerimizin materyal ve tasarım dersi kapsamında hazırlamış oldukları sergimizi gezme imkânı bulduk. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin de çocuklarımıza ve öğrencilerimize kalıcı öğrenmelerini sağlamak, aynı zamanda öğrenmelerini kolaylaştırmak amacıyla hazırlanmış materyalleri gördük. 4’üncü sınıftan 8’inci sınıfa kadar olan derslerde üniteler kapsamında çok başarılı projeler var. Projeler daha sonra büyük bir kısmı gelenek olmasında dolayı bazı okullara öğrenim seviyesine göre bazı birimlere hediye edilir, dağıtılır. Sorumlu öğretim görevlimizle yaptığımız görüşme de de böyle bir fikirlerinin olduğunu kendilerinden öğrenmiş olduk. Emeği geçen başta Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Ali Kuzudişli olmak üzere Dr. Öğr. Üyesi Hamza Aktaş ve tüm öğretim üyelerimiz ile öğrencilerimizi kutluyoruz” değerlendirmelerinde bulundu. 
Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hamza Aktaş ise, Pedagojik formasyon derslerinin içerisinde öğretim teknolojileri ve materyal geliştirme derslerinin olduğunu belirterek, “Bu derste genellikle proje üretmek ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatı içerisinde 4.5.6.7 ve 8’inci sınıflara yönelik tüm ünite ve konu alanları içerisinde her konuya yönelik bir materyal geliştirmeye çalıştık. Bu materyal geliştirmek amaçlarımızdan bir tanesi şudur, görsel hafızayı ön plana çıkartacak nitelikte materyaller geliştireceğiz ve dini konuların sembolleştirerek bunları öğrencilere anlatacağız. Bu arkadaşlarımız bizim öğretmen adaylarımız. Öğretmenliklerindeki beceri ve kabiliyetlerini artırmaya yönelik bir derstir. Final kapsamında hazırlanan bu çalışmalar sene sonunda sergilendi. Bize destek veren ilk başta rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’e, İlahiyat Fakültesi Dekan yardımcısı Doç. Dr. Ali Kuzudişli hocamıza ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 
  • Gösterim 9498
  • Toplam 9