Üniversitemizde Eğitim Öğretimin İşleyişine Dair Alınan Senato Kararı Yayımlandı

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından üniversitelerde hibrit eğitime geçilmesi üzerine Üniversitemiz Senatosu tarafından 2022-2023 Eğitim-Öğretim Bahar Yarıyılı Eğitim sürecinin işleyişine dair alınan güncel kararlar yayımlandı.

Yüksek Öğretim Kurulu’nun 31 Mart 2023 tarihli ve 23957 sayılı yazısına ve 17 Şubat 2023 tarih ve 306 no’lu Senato Kararı’nın 7. Maddesine istinaden 03.04.2023 tarihi itibarıyla 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere;

1)   Üniversitemizde verilmekte olan bir dersin, öğrenci durumuna göre sadece çevrim içi veya devam şartı aranmaksızın sınıflarda hem uzaktan hem de yüz yüze öğretim verilebilmesine,

2)   Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrencilerimizin bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilmelerine,

3)   Nisan ayına ertelenmiş olan “derslere ait uygulamalar ve laboratuvarlar” 2022-2023 Bahar Dönemi içinde yüz yüze, ödev, proje vb. şekilde yapılabilecek olup ilgili birimler tarafından ne şekilde yapılacağının belirlenmesine ve öğrencilere bilgi verilmesine,

4)   Eğitimlerine “Yüksek Öğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” uyarınca devam eden programlardaki ve (7+1) uygulaması kapsamındaki öğrencilerin ile öğretmenlik uygulamasına devam eden öğrencilerin sınavlarının yüz yüze yapılmasına,

5)   Bahar dönemindeki ara sınavların (özel öğrencilik hakkı verilen uygulama eğitimi içeren programlar hariç) “şeffaflık ve denetlenebilirlik” ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılmasına ve ara sınavlarda açık uçlu ya da çoktan seçmeli sınavlar, ödevler, kısa sınavlar, projeler vb. yöntemlerin kullanılmasına,

6)   Yarıyıl sonu sınavlarının (Pedagojik Formasyon Programı dersleri dahil) güncel şartların durumuna bağlı olarak yüz yüze veya çevrim içi araçlar kullanılarak yapılabilmesine, tek ders sınavlarının yüz yüze yapılmasına, tez izleme ve yeterlilik sınavları gibi sınavların ise nasıl yapılacağına ilgili birim tarafından karar verilmesine, oy birliği ile karar verilmiştir.

Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan kararları değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “3 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde 11 ili etkisi altına alan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karmaşık ve en fazla kayıp yaşanan depremleri olarak tarihe geçen depremler yaşandı. Bu depremlerde ne yazık ki birçok can kaybı oldu. Depremden etkilenen 11 ilimizde bulunan vatandaşlarımız acil bir şekilde ülkemizin çeşitli yerlerinde bulunan yurtlara yerleştirildi. Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da öğrencilerimizin mağdur olmaması amacıyla Yüksek Öğretim Kurulumuz tarafından önce çevrim içi eğitime, şartların iyileşmesi halinde de ilerleyen süreçlerde yüz yüze ve çevrim içi eğitimlerin de yer aldığı hibrit eğitim sistemine geçiş yapılması planlandı.

Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimizin mağdur olmamaları için 04.04.2023 tarihinde aldığımız kararları oluşan şartlara göre güncelleyerek, öğrencilerimizi ve kamuoyunu bu hususta bilgilendirdik. Öğrencilerimize gerekli kolaylıklar da gösterilerek Senatomuz tarafından bazı yeni kararlar aldık. Üniversitemize gidiş gelişlerinde ve konaklama sürecinde öğrencilerimizin herhangi bir sorun yaşamaması için Ramazan Bayramı sonrasında eğitim öğretimimizi aldığımız kararlar doğrultusunda sürdürmeyi planlıyoruz. Bu vesileyle Üniversitemiz Senatosu tarafından alınan kararların Üniversitemize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını dilerim.”