Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden Aralık 2020 tarihinde alınan yetkiyle birlikte üniversitemizde kurulan “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Merkezi”nin vereceği eğitimler için hazırlıklar tamamlandı.
Hazırlıkları tamamlanan eğitim kurumumuz iş güvenliği uzmanı olmak isteyen, lisans unvanları mühendis, teknik öğretmen, mimar, kimyager, fizikçi, biyolog olan veya üniversitelerin iki yıllık iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olan kişilere mesleki becerilerini işyerlerinde uygulayabilmeleri için gerekli iş sağlığı ve güvenliği bilgisini kazandırmayı hedeflemektedir.
Gümüşhane ili özelinde eksikliği hissedilen ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanlık Belgesi Sınavı öncesi eğitim için il dışındaki kurslara giden katılımcılara büyük bir katkı sağlayacak merkezin detayları da belli oldu. Bun göre COVİD-19 salgını sürecinde yetkilendirilmiş eğitim kurumumuzda 15 günlük eğitim 90 saat canlı (senkron) uzaktan- 90 saat (a-senkron) uzaktan eğitim ile birlikte toplamda 180 saat teorik eğitim verilecektir.
Merkezin bünyesinde verilecek eğitimler hakkında bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek konuyla ilgili şunları aktardı: “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından aldığımız yetkiyle birlikte üniversitemizde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Kurumu’ hazırlıklarımızı tamamladık. Daha öncesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olmak adına diğer illerde eğitim almak için girişimlerde bulunan kursiyerlerimiz Üniversitemizde bu eğitimlerini rahatlıkla yapacaklardır. Eğitimini tamamlayan katılımcılara Üniversitemiz tarafından ‘Eğitime Katılım Belgesi’ verilecek. Katılımcıların isimleri Bakanlık sistemine tanımlandıktan sonra, sınava girmeye hak kazanacaklar. Eğitim programlarını tamamlayan adayların sınavları ÖSYM tarafından yılda 2 defa yapılmaktadır. Adayların C sınıfı İş Güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmeleri için, ÖSYM tarafından yaptırılacak merkezi sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Özellikle eğitim alanında tecrübeli olan bir ekibimiz var. Bu ekibimizin İSG uzmanlığı eğitimine getirdiği akademik yaklaşımla başarı oranlarını önemli derecede yükselteceklerine inanıyorum. Yetki belgesinin alınmasında ve eğitim kurumunun hazırlıkları aşamasında yoğun gayretleri olan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ferkan Sipahi başta olmak üzere emeği geçen birim koordinatörlerimize, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Genel Sekreterimiz ve personelleri ile Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü personellerine çok teşekkür ediyorum. İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kurumu Müdürlüğüne yeni atanan Prof. Dr. Elif Çelenk Kaya ve koordinatör olarak atanan Gümüşhane Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarımızdan Öğr. Gör. Sibel Ersoy’a da verilecek eğitimlerden dolayı şimdiden başarılar diliyorum. Merkezin Gümüşhane’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, katılımcılarımıza da tekrardan başarı dileklerinde bulunuyorum.”