Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü kapsamında; Üniversitemiz ve Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü işbirliğiyle Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi olarak potansiyel kadın girişimcilere yönelik ‘İletişim ve Pazarlama’ temalı bir eğitim paket programı hazırlandı.
Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi koordinasyonunda 11-12-18-25 Ekim 2021 tarihlerini kapsayan programlar uygulamaya geçti.
11 Ekim 2021 tarihli eğitim programı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Kadın Hizmetleri Birimi Sorumlusu Sosyolog Ferdiye Demir Moderatörlüğünde ve Ayşe Türkyılmaz öncülüğünde Üniversitemiz İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülsüm Çalışır tarafından verildi. ‘Etkili İletişim ve Beden Dili’ başlıklı eğitimde katılımcılara iletişimin ne olduğu ve neden önemli olduğu, iletişim türleri ve sürürülebilir sağlıklı bir iletişim için neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verilerek, beden dilinin önemi ve insan ilişkilerindeki yeri anlatıldı. Doç. Dr. Çalışır tarafından verilen eğitimde kadınların etkin iletişim becerileri geliştirmeleri için bilgilendirme yapılırken; iletişim konuları örnekler üzerinden açıklandı.
12 Ekim 2021 tarihi Salı günkü eğitim Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Kadın Hizmetleri Birimi Sorumlusu Sosyolog Ferdiye Demir Moderatörlüğünde, Gümüşhane Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ersin Diker tarafından ‘Pazarlama Stratejisi’ başlığı ile verildi. Çevrim iç şekilde gerçekleşen eğitim programda pazarlama nedir, pazarlama ve satış, ürün farklılaştırması, müşteri odaklı satış nasıl yapılır ve sosyal medyada içerik üretimi, tanıtım ve farkındalık konularına yer verildi. Dr. Öğr. Üyesi Ersin Diker eğitimde kadın girişimcilere; pazarlama ile satışın aynı olmadığını, pazarlamanın ürün üretim öncesinden satış sonrasını da kapsadığını, pazarlamanın müşteri odaklı olduğunu bu bağlamda pazarlama konusunda aşama aşama planlı programlı çalışmaları gerektiğini aktardı.
Eğitimler sonunda kadın girişimcilerden gelen geri bildirimlerde eğitimin kendileri için çok verimli geçtiği ve böylesi eğitimlerin devamının olması gerektiği vurgulandı.
Kadın girişimcilere yönelik verilen eğitimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Kadın girişimciliği ve istihdamının gelişmesi için gerçekleştirilen her türlü çalışmada varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Gümüşhane ilimizdeki kadın girişimcilerimiz için sektör ve kişisel gelişimlerine yönelik verilen eğitimlerin katkı sağlayacağına inanıyoruz. Böylelikle üniversite sanayi işbirliği anlamında da katma değer yaratan etkinliklere imza atmış oluyoruz. Şehrin, bölge ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunan hizmetler yapabilmeyi misyon edinen Gümüşhane Üniversitesi, şehir üniversite bütünleşmesine örnek teşkil edecek çalışmalara her daim yer veriyor. Kadın girişimcilerimize yönelik gerçekleştirilen söz konusu eğitimlere katkı sağlayan hocalarımızı kutluyorum. İşbirliği ve desteklerinden dolayı da Aile ve Sosyal İl Müdürlüğümüze ve katılan tüm üyelere teşekkür ediyor, kendilerine başarı dileklerinde bulunuyorum.”