Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümüne ait Uygulama Mutfağı, gerçekleştirilen görkemli bir törenle açıldı.
Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, Baro Başkanı Av. Metin Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Nazır ve Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çelik, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık ve Dr. Öğr. Üyesi Fazıl Kaya, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Alemdağ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve Turizm Fakültesi öğretim elemanları, akademik personeli ile öğrenciler katıldı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini gerçekleştireceği mutfağın açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane İl protokolü ile birlikte gerçekleştirdi. Mutfağa giren Rektörümüz ve protokol üyeleri, usta öğreticiler ve öğrencilerin yardımıyla beraber ‘İsli Patlıcan’ ve ‘Beğendili Dana Bonfile’ yaptılar. Etkinlikte hünerlerini sergileyen protokol üyeleri, daha sonrasında yaptıkları yemeklerin tadımını gerçekleştirdiler.
Gerçekleştirilen etkinlikte il protokol üyelerine mutfağı tanıtan Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Rıfat Pir, “2020-2021 yılı içerisinde, ilk öğrenci alımını gerçekleştirdiğimiz gastronomi bölümünün uygulama mutfağının açılışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle bunu yapamamıştık. Bu workshopta değerli konuklar İsli Patlıcan, Beğendili Dana Bonfile yaptılar. Güzel bir etkinlik oldu. Mülki amirlerimizin hepsinin birbirinden yetenekli olduğunu fark ettim. Zaten ön hazırlıkları yapılmıştı, onlar da soslama ve pişirme işlemlerini yaparak güzel bir şekilde servisini tamamladılar. Mülki amirlerimizin performansına 10 üzerinden 9 veririm” ifadelerini kullandı.
Uygulama Mutfağı açılışını protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimiyle gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Uygulama çalışmalarının önemini bütün öğrenim alanlarından biliyoruz. Turizm eğitiminde çok çok daha önemli. Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümünde öğrencilerimizin geleceğin şef adayları olarak profesyonel bir şekilde yetiştirilmesi amacıyla ve aynı zamanda konaklama tesislerinde profesyonel hizmet vermeleri noktasında gerek derslerimiz gerekse uygulama alanlarımızla Gümüşhane Üniversitesi olarak iddialıyız. 850 bin TL civarında bir bedele mal olan son derece modern U planlı bir mutfağımız var. Biraz önce çok kıymetli misafirlerimizle uygulama yaptık. Bütün misafirlerimiz maharetlerini göstererek başarıyla yemeklerini yaptılar. Yaptığımız yemekleri de tattık. Misafirlerimizin büyük kısmı ilk defa muhtemelen böyle bir mutfağa girdi. En azından evde ufak tefek denemeleri ve tecrübeleri olmuştur; ama çalışırken siz de fark ettiniz herkes özveriyle, kullanılacak malzemeleri dikkatle seçerek yemeklerini hazırladılar. Ben bütün yemeklerin iyi olduğuna inanıyorum. Sunum itibariyle de güzel tabaklar vardı. Yemekler 10 puan üzerinden 9 puan rahatlıkla alır” açıklamasını yaptı.
Açılışa Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir, Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, Baro Başkanı Av. Metin Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bayram Nazır ve Prof. Dr. Ferkan Sipahi, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Çelik, Dekan Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi İsmail Çalık ve Dr. Öğr. Üyesi Fazıl Kaya, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Serhat Dağ, Genel Sekreter Doç. Dr. Fatih Yalçın, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Alemdağ, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve Turizm Fakültesi öğretim elemanları, akademik personeli ile öğrenciler katıldı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin uygulamalı eğitimlerini gerçekleştireceği mutfağın açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Gümüşhane İl protokolü ile birlikte gerçekleştirdi. Mutfağa giren Rektörümüz ve protokol üyeleri, usta öğreticiler ve öğrencilerin yardımıyla beraber ‘İsli Patlıcan’ ve ‘Beğendili Dana Bonfile’ yaptılar. Etkinlikte hünerlerini sergileyen protokol üyeleri, daha sonrasında yaptıkları yemeklerin tadımını gerçekleştirdiler.
Gerçekleştirilen etkinlikte il protokol üyelerine mutfağı tanıtan Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Rıfat Pir, “2020-2021 yılı içerisinde, ilk öğrenci alımını gerçekleştirdiğimiz gastronomi bölümünün uygulama mutfağının açılışını gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl salgın nedeniyle bunu yapamamıştık. Bu workshopta değerli konuklar İsli Patlıcan, Beğendili Dana Bonfile yaptılar. Güzel bir etkinlik oldu. Mülki amirlerimizin hepsinin birbirinden yetenekli olduğunu fark ettim. Zaten ön hazırlıkları yapılmıştı, onlar da soslama ve pişirme işlemlerini yaparak güzel bir şekilde servisini tamamladılar. Mülki amirlerimizin performansına 10 üzerinden 9 veririm” ifadelerini kullandı.
Uygulama Mutfağı açılışını protokol üyeleriyle birlikte kurdele kesimiyle gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Uygulama çalışmalarının önemini bütün öğrenim alanlarından biliyoruz. Turizm eğitiminde çok çok daha önemli. Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümünde öğrencilerimizin geleceğin şef adayları olarak profesyonel bir şekilde yetiştirilmesi amacıyla ve aynı zamanda konaklama tesislerinde profesyonel hizmet vermeleri noktasında gerek derslerimiz gerekse uygulama alanlarımızla Gümüşhane Üniversitesi olarak iddialıyız. 850 bin TL civarında bir bedele mal olan son derece modern U planlı bir mutfağımız var. Biraz önce çok kıymetli misafirlerimizle uygulama yaptık. Bütün misafirlerimiz maharetlerini göstererek başarıyla yemeklerini yaptılar. Yaptığımız yemekleri de tattık. Misafirlerimizin büyük kısmı ilk defa muhtemelen böyle bir mutfağa girdi. En azından evde ufak tefek denemeleri ve tecrübeleri olmuştur; ama çalışırken siz de fark ettiniz herkes özveriyle, kullanılacak malzemeleri dikkatle seçerek yemeklerini hazırladılar. Ben bütün yemeklerin iyi olduğuna inanıyorum. Sunum itibariyle de güzel tabaklar vardı. Yemekler 10 puan üzerinden 9 puan rahatlıkla alır” açıklamasını yaptı.
- Gösterim 1839
- Toplam 6