Yarışmada Başarı Gösteren Öğrencilere Teşekkür Belgesi Verildi

20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması’nda başarı gösteren öğrencilerimize ve danışman hocalarına Rektörümüz tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Katılım sağlanan 4 kategoriden 3’ünde altın madalya alarak birinci, 1 kategoride de Gümüş madalya alarak ikinci olan Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerimiz, takım olarak katılım sağladıkları ‘Yılın En İyi Üniversite Ekip Yarışması’nda ise 48 üniversite arasından Gümüş madalya ile ikinci olarak büyük bir başarıya imza atmışlardı. Ödülle dönen ekibe Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi. Rektörlük makamında gerçekleştirilen merasime başarı gösteren öğrencilerimiz ile Turizm Fakültesi Dekanı Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Çalık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünden Doç. Dr. Savaş Evren ve Öğr. Gör. Rıfat Pir katıldı.

Öğrencilerimizin gösterdikleri başarıların büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek açıklamasında şunları söyledi: “Öncelikle gurur ve mutlulukla belirtmek isterim ki, Üniversitemizin adını uluslararası alanda bir kez daha duyurmanın heyecanını yaşadık. 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışması’nda öğrencilerimizin göstermiş olduğu olağanüstü başarılarla, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak sadece kendi alanlarında değil, aynı zamanda Üniversitemizi temsil ederek büyük bir başarı elde ettiler. Öğrencilerimiz daha öncesinde de Antalya ANFAŞ Fuarcılığın ev sahipliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Gıda ve Yiyecek-İçecek Fuarında da Mavi Vatan Balık Yarışmasında Türkiye ikincisi oldular. Öğrencilerimizi bu önemli ödülleri kazanmada gösterdikleri üstün performanslarından dolayı tebrik ediyor, kendilerini yürekten kutluyorum. Başarının mimarları olan başta Turizm Fakültesi Dekanımız Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya olmak üzere Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Çalık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Savaş Evren ve öğrencilerimize yarışmada liderlik yapan Öğr. Gör. Rıfat Pir’i kutluyorum. Öğrencilerimizin elde ettikleri başarılar sadece bireysel becerilerini değil, aynı zamanda takım ruhunun da üstün olduğunu açıkça göstermektedir.”