BESYO Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Özel Yetenek Sınavı Ek Kontenjan Duyurusu

Özel Yetenek Sınavına İlişkin Önemli Tarihler

Tarih Açıklama Yer

BAŞVURU

09 Eylül- 13 Eylül 2022

(Hafta sonları dahil değildir)

BAŞVURU

Şahsen, Başka bir şahıs

GÜMÜŞHANE ÜNIVERSITESI

BESYO BİNASI

BAŞVURU OFİSLERİ 4-5 KAT

14 Eylül 2022

Özel Yetenek Sınavı

Sınava Girecek Adayların Liste ve Sınav Programının İlanı

60 M. KOŞU

BESYO ATLETİZM SAHASI

60 M. KOŞU

15 Eylül 2022 Sonuçların ilanı Gümüşhane Üniversitesi internet sayfası
15-16 Eylül 2022 Kayıt Gümüşhane Üniversitesi BESYO Binası

ÖNEMLİ UYARI: Sınav Üst Kurulu, gerektiğinde ilan edilmek suretiyle; sınavla ilgili her türlü değişikliği yapabilir. Adaylar, sınav üst kurulunun duyuru ve ilanlarını takip etmek zorundadır.

1.2.       Ön Kayıt Yeri ve Tarihi

Ön kayıtlar, adayların özel yetenek sınavı için web sitesindeki belirtilen iletişim adresi kanalı ile şahsen, bir yakını, bir başkası, kargo veya posta yoluyla gerçekleştirilecektir.

3.4.    Başvuru Koşulları ve Gerekli belgeler

a)      2022 yılında YKS-TYT’ ye girmiş olmak,

b)

BÖLÜM TABAN PUAN MİLLİ  SPORCU SPOR LİSESİ ENGELLİ SPORCU ŞEHİT YAKINI (1. derece)
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı Y-TYT 800 Bin Barajı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne başvuracak adayların, ÖSYM’nin 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’nda belirtildiği üzere başvuru yapabilmeleri için Y-TYT’ de en düşük 800.000 inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir.

3.5.    Gerekli Belgeler

• 2022 TYT Sonuç Belgesi,
  • Başvuru Formu ( Başvuru dosyasında ilk sayfa olmalı), kılavuz içinde [Son Sayfa] veya Gümüşhane Üniversitesi internet sayfası, internet duyuru metninde),
  • Son 6 ay içerisinde çekilmiş 1 adet 4.5 x 6 cm boyutlarında vesikalık ya da biyometrik fotoğraf,
  • Fotoğraflı T.C numaralı Nüfus Cüzdanı ve bir adet fotokopisi,
  • Mezuniyet belgesi ya da diplomanın fotokopisi (Belge veya diploma üzerinde alan/kol/bölüm yazılı olmalıdır. Halen bir üniversitede öğrenci olan adaylar, üniversitelerinin öğrenci işlerinden alacakları öğrenci belgesi ile sınava başvuru yapabileceklerdir. Mezuniyet için sorumluluk sınavına girmesi gereken adaylar bu durumlarını belgeledikleri takdirde ön kayıt yaptırabilirler),
  • Özel yetenek sınavına girmesinde sağlık açısından bir sakınca olmadığına ilişkin sağlık raporu (Doktor ’un ismi, diploma numarası ve imzası yer almalıdır)*,
  • Engelli Adaylar ‘Engelli Sağlık Kurulu Raporunun aslını veya noter tasdikli suretini’ ön kayıt sırasında teslim etmek zorundadır.
  • Milli sporcular için ilgili federasyondan ya da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden alınmış Millilik belgesinin aslı ve fotokopisi (Özerk federasyonlar için federasyon yetkilisi tarafından, özerk olmayan federasyonlar için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden onaylı)**, (4.1. Milli Sporcular İle İlgili Açıklamalara bakınız.)
  • Sporcu Özgeçmiş dosyası ( Kılavuz 4.2. Spor Özgeçmiş Belgeleri İle İlgili Açıklamalara bakınız)

BAŞVURU ADRESİ:

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü / Gümüşhanevi Kampüsü / Bağlarbaşı Mahallesi / GÜMÜŞHANE