Üniversitemiz Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi yeni dönemde mesleki alanda çağın gereklerini yakalamış, genç, dinamik, zorluklar karşısında çözüm üretme, aldığı teorik bilgileri uygulamaya geçirebilme becerisine sahip, bilgiye nereden nasıl ulaşabileceğini bilen mühendisler yetiştirmeye devam ediyor.
2017-2018 eğitim öğretim yılında 366 öğrenci mezun eden fakültemizde, 10 profesör, 19 doçent, 59 doktor öğretim üyesi, 17 öğretim görevlisi ve 79 araştırma görevlisi ile 6 lisans, 8 yüksek lisans ve 4 doktora programı bulunmaktadır. Köklü bir geçmişten gelen fakültemizde, uluslararası 120 makale, ulusal düzeyde 30 makale, 290 uluslararası bildiri ile 15 ulusal bildiri yayımlandı. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültemizde 2017-2018 eğitim öğretim yılı içerisinde Gümüşhane ilimizin en önemli üretim ve istihdam sektörü olan pestil-kömenin mevcut durumu, karşılaşılan temel sorunlar, üretkenlik ve veriminin tartışıldığı 1 Pestil-Köme Çalıştayı olmak üzere 11 seminer, 2 konferans ve 2 panel düzenlendi. Ülkemizdeki ve dünyadaki eşdeğer fakültelerle her alanda rekabet edebilmek için, çalışmalarına hız kesmeden devam eden fakültemizde 6 TÜBİTAK ve 28 BAP projesi yapıldı.
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin, günceli ve uluslararası standartları takip ederek yeni ve modern teknolojik açılımlara öncülük eden çalışmaları sürdürmeyi kendisine hedef edindiğini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Fakültemiz Gümüşhane ilimizin kalkınma lokomotifliğini yapmak gibi bir vizyonu kendisine amaç edinmiştir. Şehir üniversite bütünleşmesi açısından şehrin dinamiklerini harekete geçirecek ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak ortak projeler üretmek adına koordineli olarak hızlı bir şekilde çalışmaktadır. Öğrencilerimize düzenlediğimiz teknik saha gezileriyle işi sahada öğretmeye çalışıyoruz. Buradan mezun olacak öğrencilerimiz ülkemizin her köşesinde kendisine verilen mühendis sıfatıyla işlerini öngörülen en iyi şekilde yapacaklardır. Fakültemizde Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi ülkemizin en önemli üniversitelerinden gelen tecrübeli akademik personellerimiz hizmet veriyor. Bu nedenle de köklü bir bilgi birikimine sahip akademik personelimiz bulunmaktadır. Bu personellerimize yaptığımız yeni atamalar ile birlikte 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerimize daha kaliteli bir eğitim verileceğine ve yapılacak bilimsel çalışmaların daha da artacağına inanıyorum. Yapılan çalışmalardan ötürü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir başta olmak üzere tüm akademik ve idari personelimize teşekkür eder, öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilerim” açıklamasında bulundu.
- Gösterim 5343
- Toplam 4