Gümüşhane Üniversitesi Akademik Teşvik Ödeneği Ek Başvuru Takvimi

2019 YILI AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ EK BAŞVURU TAKVİMİ

İşin Niteliği

16 Haziran 2023

YÖK’ün 15.02.2023 tarihli toplantı ve 13.03.2023 tarihli yazısına istinaden Akademik Teşvik Ödeneği 2019 yılı Ek Başvuru Takvimi’nin ilan edilmesi.

3-5 Temmuz 2023

2019 yılında Akademik Teşvik Ödeneği Başvurusu yapan öğretim elemanları tarafından 2019 yılına ait akademik faaliyetlerine ilişkin olarak 14.05.2018 tarih ve 2018/11834 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına istinaden hazırlanarak Akademik Teşvik Ödeneği 2019 Ek Başvuru Formu’ndan alınan çıktı, Akademik Teşvik Ödeneği Öğretim Elemanı Beyan Formu (Form-1) ve kanıt ekleri ile 2019 yılı YÖKSİS Başvuru Formu belgelerini içeren başvuru dosyalarını kadrolarının bulunduğu birimlere (Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarda ilgili Bölüm Başkanlıklarına, Rektörlüğe bağlı Bölümlerde, ilgili Bölüm Başkanlıklarına) yapılması.

6-7 Temmuz 2023

Öğretim elemanları tarafından yapılan başvuruların bölüm ve anabilim dalı bünyesinde kurulan Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu tarafından incelenmesi ve değerlendirilmesi

10 Temmuz 2023

Bölüm ve anabilim dallarında Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu tarafından yapılmış olan değerlendirme sonuçları Üniversite Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu’na Fakülte/Yüksekokul/MeslekYüksekokul birim yöneticileri tarafından üst yazı ile Akademik Teşvik Ödeneği Başvuruları Ön İnceleme Heyeti Karar Tutanağı (Form-2) ve tutanakla birlikte teslim edilmesi.

11-14 Temmuz 2023

Üniversite Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından birimlerden gelen başvuruların incelenmesi (itirazlarla birlikte) ve nihai karara bağlanması

Not: 1. Akademik faaliyetlere ilişkin başvurularda üniversitemizin hazırladığı modülden alınan çıktı ve teşvik başvuruda kullanılan faaliyetlere ait belgeler kullanılacaktır.
2. Kurum değiştiren öğretim elemanları, Gümüşhane Üniversitesi internet sayfasında yer alan Formu-3’ü doldurması gerekmektedir.
3. Alan indeksleri kapsamına alınacak yayın ve atıflarda 25.9.2019 tarih ve 235 sayılı Senato kararındaki alan indeksleri dışındakiler kabul edilmeyecektir.
4. Öğretim elemanı tarafından Akademik Teşvik Başvuru Dosyası “2019 yılı YÖKSİS” çıktısı eklenerek dosya bu forma göre düzenlenmeyen karışık dosyalar incelenmeyecektir.
5. “2019 yılı Ek Başvuru” için Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Hesaplama Dosyası kullanılacaktır.
6. 2019 yılında yapılan çalışmalardan 30 puan üzerinde alanlar sadece değişen maddeler (yayın, bildiri/tebliğ, editör) ile ilgili dosya hazırlayacaktır.
7. 2019 yılında yapılan çalışmalardan 30 puan altında kalanlar “Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru” dosyasını hazırlayacaktır.