Kalite Kurulu Toplantıları Devam Ediyor

Üniversitemizin Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) çerçevesinde akredite olması için birimlerde oluşturulan kalite komisyonlarının görev ve sorumlulukları hakkında görüş alışverişi yapılması amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantı neticesinde Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Ebru Emine Şüküroğlu, Kalite Koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emine Çoruh, Kalite Komisyonu sekretaryasından Dr. Öğr. Üyesi Kübra Şimşek Demirbağ ve Mehmet Topal tarafından Üniversitemiz akademik birimleri ziyaret edildi.

Ziyaret esnasında Üniversitemizde oluşturulmaya çalışılan iç kalite güvence sistemi hakkında bilgi paylaşımı, kalite süreç ve kültürünün yaygınlaşması konularında istişarelerde bulunuldu. Kurumsal Akreditasyon Programı’nın yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma” (PUKO) döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlayan bir dış değerlendirme yöntemi olduğuna vurgu yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır şunları söyledi: “Birimlerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerimizde, birimlerimizde planlama ve uygulama aşamalarının yapıldığı; fakat kontrol et ile önlem alma basamaklarının geliştirilmesine yönelik neler yapılabileceği hakkında örnekler sunuldu. Karşılıklı bilgi alışverişlerinin olduğu ziyaretlerde liderlik, yönetişim ve kalite, eğitim ve öğretim,araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ölçütlerinde yapılabilecekler hakkında planlamalar yapılarak, yeni eğitim öğretim sürecine yayılması kararı alındı.”

Üniversitemizde Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) çerçevesinde önemli adımlar atmaya devam ettiklerini dile getiren Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek; “Kalite komisyonları, Üniversitemizin farklı birimlerinde faaliyet gösteren akademik ve idari personelimizin katılımıyla oluşturulmuş önemli bir yapıdır. Bu komisyonlar, kalite yönetim sisteminin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak, sürekli iyileştirmeyi teşvik etmek ve akreditasyon sürecinde gerekli standartları karşılamak için çalışmalar yürütecektir. Üniversitemizdeki birimlerde oluşturulan kalite komisyonlarının görev ve sorumlulukları hakkında gerçekleştirdiğimiz toplantı ve ziyaretlerde Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından istenen akreditasyon sürecindeki ilerlememizi desteklemek ve kalite yönetimi alanında Üniversitemizi bir üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz. Gümüşhane Üniversitesi olarak, kaliteye verdiğimiz önem ve bu konudaki kararlılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Üniversite olarak, kalite odaklı bir yönetim anlayışıyla eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve yönetim süreçlerimizi sürekli olarak gözden geçiriyoruz. Öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza ve çalışanlarımıza en iyisini sunma amacıyla kalite standartlarımızı sürekli olarak yükseltiyoruz. Bu sayede öğrencilerimize daha iyi bir eğitim imkânı sunmak, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir kurum olmak için böylesi çalışmaların büyük bir önem taşımaktadır. Bu vesileyle de Üniversitemizin Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’nda başarılı bir şekilde temsil edilmesine katkı sunan ve bu amaç doğrultusunda çalımalar yapan tüm akademik ve idari personelimizi kutluyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.